Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ha vloggernek készülsz, ezt a szettet neked találták ki! (X)

Ha vloggernek készülsz, ezt a szettet neked találták ki! (X)

2018. február 05. - Darqo

kezdokep.png

Még Lacival közösen gondolkodtunk arról, hogy jó lenne valami videós tartalmat készíteni a Manzárd Caféra. Természetesen csak és kizárólag olyat, ami a művészettel, designnal foglalkozik, de valahogy mindig elnapoltuk a téma kidolgozását, mert igazából egyikünk sem az a karakter, aki könnyedén, lazán, viccesen beszél a kamera vagy éppen közönség előtt, én ráadásul kifejezetten kerülöm is az ilyen helyzeteket introvertáltságom okán.

Aztán mint minden más, Laci halálával ez a téma is abszolút parkolópályára került, a hátam közepére nem kívántam semmit, nemhogy a videók készítését. Érdekes módon azonban a kilábalás és a világ újra felfedezésének időszakában ezen a területen is újra mozgásba lendült az energia.

Ehhez kellett az is, hogy a blog társszerkesztőjévé váló Antal "Baantal" Balázs designer abszolút alkalmas legyen arra, hogy közönség előtt kommunikáljon, valamint az is, hogy tavaly év végén összebarátkozzunk az Audio-Technica hazai forgalmazójával, akik a korábban bemutatott AT-LP3 lemezjátszó mellett pont egy olyan, úgynevezett "Vlogger szettet" adtak tesztelésre, ami olyanoknak készül, akik videós tartalmakat készítenek vagy legalábbis hozzánk hasonlóan kacérkodnak ezzel a témával.

A sokak által méltatott, minőségi stúdióeszközöket forgalmazó cég egy okostelefonokhoz csatlakoztatható, csíptethető, úgynevezett ATR3350iS kondenzátor mikrofon, egy AT2020USBi usb mikrofon és egy pénztárcabarát áron kínált, azonban profi hangminőséget biztosító ATH-M20x fejhallgatóval kedveskedik azok számára, akik a témával foglalkoznak.

ath_m20x_2_sq_preview.jpeg

Az ATH-M50x sokak számára ismerős lehet, akik stúdióban dolgoznak, a közkedvelt fejhallgató kistestvére azonban a cég szerint és saját teszteléseink eredményeként is bizton állíthatom, hogy van ugyanolyan jó, mint az M50x, csak töredék áron lehet hozzájutni. Persze nem arra tervezték, hogy zeneszerzőként, producerként mixinghez és masteringhez használják, hanem zenehallgatásra, így a videók készítéséhez tökéletesen alkalmas, sőt túl is teljesíti az elvárásokat, hangminőségben, anyaghasználatban és designban egyaránt. Akinek fontos, hogy olcsón, jó minőségű fejhallgatót vásároljon, annak az említett fejhallgató belépő szintű kistestvére, az Audio-Technica ATH-M20x nagyon jó szívvel ajánlható.

Amióta újra többet foglalkozom a zeneszerzéssel, kifejezetten fontos számomra, hogy a különböző fórumokon, videós csatornákon fellelhető hasznos információk alapján olyan otthoni stúdiót alakítsak ki a magam számára, ami olcsó és mégis jó minőséget biztosít, amivel a korábbiaktól eltérően immár kifinomultabb és letisztultabb formában, újra el tudok indulni. A hangkártya, a hangfalak, a fejhallgató, az akusztika kiválasztása és kialakítása iszonyatos pénzeket emészt fel, ha nem figyelünk oda eléggé a szakemberek véleményére, akik segítségével igazán pénztárcabarát megoldásokat is találhatunk.

at2020usb_1_preview.jpeg

Az Audio-Technica AT2020USBi usb mikrofon is egy ilyen barátságos megoldás. A nagy felbontásával és számos csatlakoztatási lehetőséggel ellátott praktikus mikrofon hangminősége kiváló, úgyhogy remekül alkalmazható otthoni stúdiózáshoz, vokálhoz, hangalámondáshoz, podcast-okhoz, élő felvételek készítéséhez, valamint külső helyszíni felvételekhez is. A rövid tesztelési időszak, az új zenék és megfelelő énekes hiányában csak a saját, publikusnak nem nevezhető hangomon próbálgattam a lehetőségeket, és a kristálytiszta hangzás meggyőzött arról, hogy tökéletes választás lesz a feladatra, ha majd egyszer minden összeáll.

atr3350is_1_sq.jpg

Az Audio-Technica ATR3350iS csíptetős mikrofonja a kis méretével és kiváló beszédhang visszaadásával győzött meg arról, hogy remek választás a különböző feladatokra, legyen szó egyszerű otthoni videókról vagy élő bejelentkezésekről. Az apró és praktikus, szinte láthatatlan és jó minőségű mikrofon DSLR kamerákhoz is ajánlható, valamint a mellékelt adapter segítségével okostelefonokhoz (Android, iPhone, stb) is könnyen illeszthető.

Kifejezetten örülök, hogy önkéntelenül is rávett engem/minket a cég a zenei és a videókészítés témáinak boncolgatására. A tesztelgetés és különböző helyzetekben történő kipróbálás közben a kedvünk is egyre nagyobb lett arra, hogy ténylegesen is kidolgozzuk a hosszú évek óta körülöttünk keringő ötletet, amelynek reményeink szerint tényleges, látható változata is készül majd a jövőben és nem csak a "fióknak" dolgoztunk. Csak idő kellene, mert téma az bizony van bőven...

Mindenféle profizmust és hozzáértést mellőzve, pusztán laikus végfelhasználóként azt mondhatom/mondhatjuk, hogy az egyszerű kezelés, az olcsó ár, és nem utolsó sorban a letisztult design egyértelműen meggyőző erővel bír, mindenkinek jó szívvel ajánljuk a figyelmébe ezeket a kiegészítőket, akik a videókészítésre, live-ozásra adják a fejüket, illetve azoknak is, akik otthoni stúdió felállításán gondolkoznak vagy éppen dolgoznak és próbálnak a lehető legkisebb költséggel a legjobb minőségre törekedni, mert a feladatra tökéletesen alkalmas belépő szintű, de remek minőséget nyújtó eszközökről van szó!

zarokep.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2013568505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása