Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A tudás enciklopédiája

A tudás enciklopédiája

2018. január 25. - Darqo

a-tudas-enciklopediaja00.jpg

Több könyvet szoktam olvasni egy időben, mindig a hangulatomhoz illőt választom, de az elmúlt egy hétben teljesen felborult a rend, minden a háttérbe szorult és leredukálódott egyetlen, hatalmas kiadványra az igényem. Ráadásul ezalatt az egyébként egy könyv elolvasására elegendő időszak alatt csak végiglapozni tudtam A tudás enciklopédiáját, és rácsodálkozni a benne található óriási ismeretanyagra.

Szerintem a kiadvány teljes átolvasása és a benne található hasznos információk tanulmányozása alapjáraton több hetet vehet igénybe, még úgy is, hogy a különböző témák lényege, alapelvek vannak csak kiemelve, de nem is az a célja a szerzőknek, hogy egy szuszra kiolvassuk, sokkal inkább az, hogy időről időre, adott témák előkerülésekor levegyük a polcról és beleolvassunk a megfelelő fejezetbe.

Tudtam, hogy kifejezetten gyerekek számára készült a könyv, de azért felröhögtem, amikor megláttam a "HVG könyvek Junior" feliratot a könyv első oldalán és összevetettem a korommal. Ha egyébként egyetlen könyvet kellene ajándékozni nekik, akkor mindenképpen ezt ajánlanám, hiszen a világűrtől kezdve a bolygónk felépítésén és működésén keresztül az élet kialakulásán, az emberi testen, a tudomány fejlődésén át az egyetemes történelemig minden téma képviselteti magát. Rengeteg fontos, hasznos és könnyen memorizálható információt megtalálhatnak benne érdekes, gyakran meglepő és könnyen értelmezhető magyarázó grafikák, illusztrációk és fotók segítségével.

a-tudas-enciklopediaja01.png

Töredelmesen bevallom, hogy gyakorlatilag minden témakörben sikerült újat mondania a könyvnek, hiszen a legtöbb információval én is csak érintőlegesen foglalkozom a hétköznapok során, és 40 felé közelítve az iskola is nagyon távolinak tűnik. Fogalmam sem volt, hogy például, hogy hogyan születnek a csillagok, a hurrikánoknak milyen a belső mechanizmusa, hogyan alakul ki a cunami vagy éppen hogyan néz ki belülről egy T.Rex, és ez tényleg csak néhány az elképesztően sok téma közül.

Bár jómagam megmaradtam gyereknek, így minden ilyen kiadvány közel áll a szívemhez, azt hiszem tudok objektív lenni abban a tekintetben, hogy nem csak a fiatalok könyvtárának lehet fontos szereplője, kiemelkedő tagja ez a könyv, hanem minden háztartásban ott a helye legalább egy példánynak, legalábbis ott mindenképpen, ahol a hétköznapok menedzseléséhez szükséges alapvető információknál többre is éheznek.

A tudás enciklopédiája / A világ, ahogy még sosem láttad

A tudás enciklopédiája látványos képeivel mindent bemutat, amit más enciklopédiák csak leírnak. FEDEZD FEL a fáraók sírjának rejtelmeit, a vulkánok működését és a Nap belsejének fehéren izzó, nukleáris kemencéjét! NÉZD MEG hogyan néz ki egy T. Rex belülről, egy csillag születését, és hogy milyen titkokat rejt a DNS-ünk! UTAZZ VISSZA az időben, és tudd meg, hogyan zajlott egy gladiátorküzdelem az ókori Rómában, milyen volt Kolumbusz hajója, és hogyan építették fel a kínai nagy falat! VIZSGÁLD MEG az űrből érkező jeleket, a tengeralattjárók felépítését és a tűzijáték kémiáját! A különleges technikával készült illusztrációk a valóságot soha nem látott részletességgel mutatják be. A tudás enciklopédiája segítségével fedezd fel a világűr, a Föld, a természet, az emberi test, a történelem és a technika világát! Érdekes tények, látványos térképek, idővonalak, grafikák teszik érthetővé és élvezetessé az izgalmas témákat az egész család számára.

 

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

HVG Könyvkiadó

Libri

Bookline

Líra

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

a-tudas-enciklopediaja.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3813599935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása