Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A döntés / Hogyan lehet szembenézni a legsötétebb félelmeinkkel?

A döntés / Hogyan lehet szembenézni a legsötétebb félelmeinkkel?

2017. december 13. - Darqo

a_dontes01.JPG

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, mennyire fontosnak tartom, hogy foglalkozunk a félelmeinkkel, szorongásainkkal, traumáinkkal, mert ez vezet a gyógyulás irányába. Az elfojtás előbb vagy utóbb mentális vagy testi betegségek formájában manifesztálódik, amitől senki nem menekülhet, amit senki nem kerülhet el, és aminek bekövetkezése után még rosszabbul érezhetjük magunkat.

Nagyon szeretem viszont, hogy egyre több olyan kiadvánnyal lehet találkozni manapság, ami a nehézségek feldolgozásával, a megküzdés folyamatával és az elengedés gyakoroltatásával foglalkozik. Ilyen például Dr. Edit Eva Eger felkavaró, mégis felemelő könyve arról, hogy hogyan lehet szembenézni a legsötétebb félelmeinkkel és legmélyebb traumáinkkal.

A könyv szerzője 16 éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Josef Mengele küldte gázkamrába. Edith túlélte a mozgalmakat, és úgy döntött, megbocsát fogvatartóinak, és minden nap élvezi az életet. Az ilyen történetek mellett mindig úgy érzem, a saját problémáim bármennyire is súlyosak az adott pillanatban, semminek tűnnek ahhoz képest, amit például neki is át kellett élnie. Felnézek az ilyen emberekre és tudni akarom, hogy mi kell ahhoz, hogy minden probléma ellenére mégis boldogan tudja élni az életét.

Edith évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küzdőknek segít. A döntés című könyv egyszerre memoár és útmutató, melynek célja, hogy mindannyiunknak segítsen kiszabadulni saját elménk börtönéből.

Ahogy a szerző fogalmaz, abban szeretne segíteni az olvasóinak, hogy felfedezzék, miként szökhetnek meg saját elméjük koncentrációs táborából, és hogyan válhatnak azzá az emberré, akinek lenniük kellene. Továbbá abban is segíteni szeretne, hogy átéljük, mit jelent megszabadulni a múltunkról, a kudarcainktól és a félelmeinktől, a dühünktől és a botlásainktól, a megbánásainktól és a feloldatlan fájdalmainktól - hogy átélhessünk azt a szabadságot, amelyben az élet teljes, gazdag, ünnepi mivoltában élvezhető.

Reményt és lehetőséget ad és arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk. Ha kitartunk a célunk mellett, akkor el fogjuk érni. A döntés a hősiesség és a gyógyulás, a rugalmasság és az együttérzés, a méltóságteli túlélés, a szellemi erő és az erkölcsi bátorság különleges krónikája.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Libri

Bookline

a_dontes02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2913412699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.