Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Karácsonyi receptek / Jamie Oliver

Karácsonyi receptek / Jamie Oliver

2017. december 02. - Darqo

karacsonyi-receptek01.jpg

A legjobb dolgok közé tartozik számomra egy hideg, fáradtan napos téli napon egy bögre kávéval és egy jó könyvvel bekuckózni a hintaszékbe és hagyni, hogy az idő csak úgy észrevétlenül elillanjon. Nekem most ráadásul sikerült egy olyan kiadványt választani, amely a kedvenc évszakommal, pontosabban annak kiemelkedő eseményével, a karácsonnyal foglalkozik.

Majdnem karácsonykor születtem, így talán a többség elnézőbb azzal kapcsolatban, hogy ez az időszak, a hideg és az ünnep sokkal közelebb áll a szívemhez, mint a nyári 40 fokban való felolvadás. Persze ahhoz, hogy kedvencnek nevezhessem, nagyban hozzájárul, hogy szerencsére nálunk mindig szép a karácsony.

Minden évben eljön az a pillanat, amikor magába szippant az ünnepi hangulat, a készülődés láza. Mindig más váltja ki bennem, egy jó film, egy kedvenc karácsonyi dal, az első hópihék, de volt már úgy is, hogy a ködös időjárásban kavargó kürtőskalács illat kapcsolta be az ünnepgombot.

Idén Jamie Oliver Karácsonyi receptek című új kiadványának a lapozgatása indította be a folyamatot, de hát nehéz lett volna a hatalmas könyv színes, vidám és szívmelengető fotói és íncsiklandó receptjei láttán érzelemmentesnek maradni. Egyszer csak azt vettem észre, hogy az alábbi dalt dúdolom magamban, természetesen  Dean Martin hangján, és tudtam, hogy ennyi volt, itt van újra:

Ez a vaskos, tartalmas és valóban impozáns könyv tizenhét év munkáját sűríti magába. Végletekig tökéletesített receptek, tippek és trükkök segítenek bennünket, hogy mi magunk is könnyedén elkészíthessük a könyvben található finomságokat. Egy ilyen igazi, vérbeli karácsonyi szakácskönyvet állítólag csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennie azért, hogy a lehető legjobb legyen.

karacsonyi-receptek03.gif

Nincsen sok tapasztalatom a szakácskönyvekkel vagy éppen a karácsonyi kiadásaikkal kapcsolatban, így elhamarkodott, végletes következtetéseket sem vonhatok le ebből a kiadványból, de az biztos, hogy amit fentebb írtam, tökéletesen alkalmas a karácsonyi hangulat megteremtésére, és ami talán még fontosabb, az ízlelőbimbók maximális aktivizálására, no meg természetesen arra is, hogy valóban a legtöbbet hozhassuk ki az ünnepből úgy, hogy mi is és a vendégeink is teljes mértékben elégedettek és boldogok lehessünk. Már ami a jóllakottságot illeti, merthogy ennek az egésznek a pozitív, feszültségektől mentes hangulatba ágyazása kizárólag rajtunk múlik.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Park Kiadó

Libri

Bookline

Líra

karacsonyi-receptek02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6513389201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása