Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hogyan értékeljük a jó borokat? Wine Folly / A bor nagykönyve

Hogyan értékeljük a jó borokat? Wine Folly / A bor nagykönyve

2017. november 14. - Darqo

img-3444.JPG

Nem vagyok szent, sokakhoz hasonlóan megittam a magamét korábban, de az életem egy pontján ez teljesen megváltozott. Egy idő után éreztem, hogy nem tesz jót a szervezetemnek az alkohol, érzékeltem, hogy mennyit kell küzdenie azért, hogy a méreganyagokat kitisztítsa a szervezetemből, úgyhogy több mint 3 és fél évvel ezelőtt kizártam az életemből maradéktalanul, így büszkén elmondhatom, hogy a száraz november nálam ennyi ideje tart.

Egyáltalán nem hiányzik, így nem éreztem sosem kényszert a fogyasztására, a nehéz, depressziós és szorongós időszak bekövetkeztével pedig kifejezetten fontossá vált, hogy ha már majdnem minden szinten kicsúszott a lábam alól a talaj, megpróbáljam tudatosan is kontroll alatt tartani a kontrollálható részeket.

Egy ilyen felvezetéssel meglehetősen furán hangozhat, hogy ma a Wine Folly / A bor nagykönyvéről írtam ajánlót, bár árnyaltabbá válik a kép, ha azt mondom, hogy ha ennek ellenére azt érzem, hogy erről a könyvről beszélni kell, akkor bizony valami olyat mutat, amit nem lehet azért nem megmutatni, mert averzióm van az alkohollal kapcsolatban. Ez kicsit olyan lenne, mintha nem írnék mondjuk Karim Rashid legújabb tervéről azért, mert nem szívlelem az éppen alkalmazott mintákat.

img-3446.jpg

A winefolly.com egyébként állítólag megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes oldal alapján elkészült újszerű, olvasóbarát borkalauz, áttekinthető és könnyen érthető infografikákkal van tele, logikus felépítésének köszönhetően egyszerre könnyű és szórakoztató böngészni a szerteágazó és nagy múltra visszatekintő témában. Ráadásul mindenféle sznobizmust félretéve, közérthető módon magyarázza el, hogyan kóstoljunk borokat, miként ismerjük fel a kiváló minőséget és hogyan találjunk különböző alkalmakhoz megfelelő változatot, illetve olyan bort, amelyet alkalomtól függetlenül szeretni fogunk.

ezgif-3-e733a10e2f.gif

Ezt a könyvet lapozgatni olyan, mint például ünnepek alkalmával a nagyi-féle féltve őrzött étkészletből enni a legfinomabb falatokat a legjobb társaságban. Meghallgatni a kedvenc előadód legjobb albumát, megnézni az istenített rendeződ legjobb filmjét. Beleülni a kedvenc designered által megtervezett kanapéba vagy álmaid autójába. Magával ragad a szerzők szenvedélye, átérezhető a flow, amit átélhettek a készítésekor vagy éppen csak akkor, amikor a borról beszélnek.

Azért rajongom A bor nagykönyvéért, mert ez a kiadvány a téma ünnepe és magasztalása, a felelős, kulturált, minőségi, igényes alkoholfogyasztás bibliája, amely testes, informatív és érdekes. Amelyből árad a szerzőik szeretete és elhivatottsága a téma iránt, és amely számtalan olyan különleges és meglepő részletet tartalmaz, amitől nem csak a bor rajongói, hanem mindenki más számára is érdekessé válik, még az olyan absztinens személyiségeknek is, mint én.

A szerzőkről:

MADELINE PUCKETTE a Court of Master Sommeliers okleveles sommelier-je. Korábban a dizájn világában dolgozott, többek között ez inspirálta a winefolly.com tartalmát. Munkáit a Wines of France, a Court of Master Sommeliers és a Guild of Sommeliers is felhasználta. 2013-ban az International Wine & Spirit Competitionön a Wine Folly lett az év bor/égetett szesz blogoldala.

JUSTIN HAMMACK a Wine Folly társalapítója. Az üzleti stratégiáért, a technológiai fejlesztésekért és az információk képi megjelenítéséért felelős.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

HVG Könyvkiadó

Libri

Bookline

img-3443.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8213263597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása