Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mi Bill Gates, Steve Jobs és Andy Grove sikerének titka?

Mi Bill Gates, Steve Jobs és Andy Grove sikerének titka?

2017. november 09. - Darqo

img_3426.jpg

Számomra a leginspirálóbb könyvek közé azok a kiadványok tartoznak, amelyek sikeres emberekről szólnak, a kihívásokkal teli életükről, álmaikért tett lépéseikről, rendíthetetlen kitartásukról, szenvedélyükről, elkötelezettségükről és gyakran nyomorba taszító kérlelhetetlenségükről, amely végül mégis valahogy eredményre vezet.

Hozzájuk hasonulva, átvéve és magamba építve a saját életem szempontjából hasznos információkat, könnyebben juthatok előre a magam rögös útján az én álmaim megvalósulásának irányába. Ilyen például Michael Cusumano és David B. Yoffie A győztes stratégia című közelmúltban megjelent könyve is, amelyből a legnagyobbaktól lehet tanulni.

A szerzők együtt elemzik a három zseni, Bill Gates, Steve Jobs és Andy Grove munkásságát a Microsoft az Apple és az Intel élén. A tartalmas és hasznos könyv az első pillanattól kezdve nyomon követi sikereiket és bukásaikat, hasonlóságaikat és különbözőségüket, felfedve az üzleti stratégia legfontosabb szabályait, amelyekkel a technológiát meghatározó és életünket megváltoztató, dollár milliárdokat termelő cégeiket felépítették.

A Harvard és az MIT ismert professzorai, David Yoffie és Michael C​usumano évtizedeken át követték és tanították a módszereiket, és ebben a nagyszerű kötetben megmutatják, hogyan változtatta meg Jobs, Grove és Gates a stratégiai gondolkodást és általában a stratégia szabályait.

A könyv által kapott legfontosabb gondolatajándékok azok, amelyek arról szólnak, hogy bár sokan azt tanítják, hogy az ego, vagyis az én az ellenségünk és el kell pusztítani - amivel egyébként élethosszig tartó harcra ítélnek minket -, nem elpusztítható, és nem összekeverendő az arroganciával és az önteltséggel. Rengeteg munkával ugyan, de az énünket a barátunkká is tehetjük, együttműködésre bírhatjuk, mint ahogy ezt a szóban forgó zsenik is csinálták/csinálják! Tehát bárki, aki arra ösztönöz, hogy örökös harcban álljunk magunkkal szemben ahelyett, hogy produktívan és az önbizalmunkat erősítve közelítenénk a jövőnk irányába, tévútra vezet.

Az is ilyen gondolatajándék, hogy a szenvedély mennyire fontos a vágyott célok elérésében, a vízióink megvalósításában, és hogy ez nagyon nem összekeverendő a felelőtlen elvakultsággal. Témától függetlenül mindig a heves és tüzes szenvedély visz előre az utunkon, és minél jobban átadjuk magunkat neki, annál inkább a flow állapotába kerülünk, ahol megszűnik a külvilág, órák telnek el úgy, hogy észre sem vesszük...és egyszer csak ott vagyunk a megvalósulás kapujában.

És az is ilyen gondolatajándék, hogy bárki, bármit mond, bármennyiszer is essünk pofára az álmaink elérése közben a saját nemtudásunk vagy éppen hülyeségeink miatt, higgyünk magunkban és abban, hogy igenis különlegesek vagyunk és megérdemeljük, hogy kőkeményen megdolgozva érte, de elérjük az áhított állapotot. Ebben önmagában még semmi önteltség nincsen! Ha kellő alázattal közelítünk elsősorban önmagunk és csak másodsorban mások elvárásai irányába, azonban az élettel és a közvetett vagy közvetlen cselekedeteinkből fakadó megállíthatatlan változásokkal kapcsolatban viszont kivétel nélkül mindig tiszteletteljesek, nyitottak és rugalmasak vagyunk, hajlandóak vagyunk folyamatosan fejleszteni magunkat és idomulni, akkor nyert ügyünk van!

Ezek nélkül sem Bill Gates, sem Steve Jobs, sem Andy Grove nem tudta volna elérni azt az álmot, amely számunkra manapság a hétköznapjaink része. Ilyen és ehhez hasonló gondolatokat ösztönző, praktikus tanácsokkal teli könyvről van szó, amelyet nem csak azoknak ajánlok a figyelmébe, akik a vállalkozásukat szeretnék eredményesebben terelgetni, hanem mindenki másnak, aki az életét szeretné jobban menedzselni!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

21.Század Kiadó

Libri

Bookline

Líra

gyoztesstrategia_ct2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9413217711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása