Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Első könyvem az univerzumról / Farkas Róbert

Első könyvem az univerzumról / Farkas Róbert

2017. október 26. - Darqo

img_3397.jpg

Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról – Hogyan születnek a csillagok? című nem régen megjelent mesekönyve nem csak a gyerek számára jelent belépőt egy új, izgalmas és lenyűgöző birodalom ajtaján, hanem a szerző számára is. A kicsik az univerzum titkaiba kaphatnak betekintés, a szabadúszó illusztrátor és animátornak pedig a közösségi finanszírozás, majd a könyvkiadás rejtelmeibe.

A szerző egyik kedvenc témája az asztrofizika, az univerzum titkainak kutatása, és kislánya, Fanni születése után megfogalmazódott benne, hogy vajon mit fog mondani neki, amikor majd rákérdez arra, hogy ki ő és honnan jött, és egyáltalán mi végre a világ? Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy keressük a válaszokat ezekre a kérdésekre, gyakorlatilag mindenki szeretné megérteni az élet és a minket körülvevő világ értelmét, és szerencsére vannak olyan válaszok, amelyeket a már megadtak számunkra a tudósok. Hogy ezeket hogyan lehet lehet lefordítani a gyerekek nyelvére, igazi kihívást jelent.

Az Eszes Róka-sorozat egy Indiegogo kampánnyal kezdte meg a diadalmenetét, végül az első rész, a Hogyan születnek a csillagok? a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg. A könyv gyönyörű illusztrációkkal fűszerezett kedves történeten keresztül jeleníti meg Farkas Róbert és a tudományos tanácsadó, Raffai Péter asztrofizikus válaszait a világegyetemünket illető kérdésekben, a gyerekek számára abszolút befogadható és könnyen emészthető formában.

Az én felnőttes és lineáris gondolkodásomhoz képest szerteágazó a meglehetősen bonyolult és szövevényes téma megjelenítése, de akár megfogalmazhatom ezt úgy is, hogy egy bájos és tipikus szülő-gyerek kommunikációba látunk bele, ahol egy kérdésre adott válasz nem feltétlenül a szülő által várt, hanem egy jogos, de akár teljesen más irányba vezető kérdést szül a gyerekben. Olyan, mint ahogy a lepke repül egyik virágról a másikra, a helyszín a rét, de a befogadhatatlan mennyiségű információvirágra már-már véletlenszerűen, tetszés szerint repül át a pillangó. A legjobb az egészben a szépséges képeken túl, hogy bár itt egy rókapapa és rókafiú a főszereplő, látom a lelki szemeimmel, ahogy a szerző és a lánya beszélget egymással...

Farkas Róbert Budapesten született 1983. május 11-én. Édesanyja, Fejér Katalin fotóművész, nagyapja, Fejér Tamás filmrendező, testvére, Fejér Kázmér festő és feltaláló, dédnagyanyja, Walfisch Vilma pedig szobrász volt. 2015-ben diplomázott a Budapesti Metropolitan Egyetemen elektronikus ábrázolás szakon. 2013-ban Budapesten több kiállítása is volt „Digital Zoo” néven. 2015 óta szabadúszó illusztrátorként és animátorként dolgozik. Könyvborítókat és pólóillusztrációkat tervez Astronaut néven, és tervei között szerepel egy saját ruházati márka indítása is. Első kötetét, az Első könyvem az univerzumról című kötetet, amely először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósult meg, eredetileg kislányának, Fanninak írta, az Eszes Róka-sorozat részeként azonban bárki megtudhatja, hogyan keletkeztek a csillagok.

Weboldal

Facebook

Twitter

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Kolibri Kiadó

Libri

Bookline

Líra

img_3395.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5013087016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása