Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Falumentő street art fesztivál

Falumentő street art fesztivál

2017. szeptember 15. - Darqo

cvta01.jpg

A falvak elnéptelenedése mindenhol problémát jelent, és megható látni, ahogy a helyiek (jobb esetben) tudnak, akarnak és meg is próbálnak tenni valamit annak érdekében, hogy ez a folyamat megálljon, sőt akár érdekessé is váljon a vidéki élet a fiatalabbak számára.

A körülbelül 400 lakost számláló olaszországi Civitacampomarano faluban például egy egyre nagyobb sikernek és figyelemnek örvendő street art fesztivált tartanak a fellendülés érdekében. Tavaly tavasszal, már az első alkalommal futótűzként terjedtek el a képek Biancoshock "WEB 0.0" című alkotásáról, amelyben a falu és lakói személyesítették meg a legnagyobb és legkeresettebb weboldalakat.

Például Facebook felirat díszelgett a főtéren található hírtáblán, Twitter táblát helyeztek egy pad mellé, ahol természetesen az idős nénik szoktak csevegni, a WeTransfer feliratot festettek szállítókocsi oldalára. Ide kattintva nézegethettek fotókat. Biancoshock-ról szóló korábbi posztjainkat itt találjátok. A 2016-os programról bővebben itt olvashattok.

Az Alice Pasquini művészeti vezető és az ott lakók szervezésében és együttműködésében idén április és június között immár második alkalommal megrendezésre kerülő CVTà Street Fest keretén belül a falu épületein/épületeiben öt művész hagyta ott a kéznyomát a látogatók legnagyobb örömére, az argentin Bosoletti, a spanyol Gola Hundun, a lengyel NeSpoon (NeSpoon-ról szóló korábbi posztunk itt található) a brazil Alex Senna és az olasz Maria Pia Picozza. Az alkotásaikról láthattok képeket lefelé görgetve.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5012621393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása