Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Star Wars – Évről évre / Egy galaxis története

Star Wars – Évről évre / Egy galaxis története

2017. szeptember 05. - Darqo

sw_ee01.jpg

Amikor előrendelhető státuszban volt és a borítóképen kívül semmi plusz információt nem lehetett tudni a Star Wars – Évről évre / Egy galaxis története című könyvről, valamiért meg voltam győződve arról, hogy a címéhez híven valóban a kultikus galaxisban történt eseményeket mutatja majd be kronologikus sorrendben. Nem is foglalkoztam behatóbban a témával, a kép és ez a meggyőződés is elég volt ahhoz, hogy a mindenképpen előkelő helyezést kapjon a kiadvány beszerzésre váró könyvek listáján.

A kézbevétel után azonnal kiderült, hogy a hatalmas, vaskos, nagyon színes, nagyon izgalmas és nagyon informatív könyvben nem a Star Wars eseményeit elevenítik fel a szerzők, hanem az egyes epizódok megszületésének körülményeit, kialakulását, fejlődését, a filmek világra gyakorolt hatását, a különböző játékok képregények, divatcikkek és más, kereskedelmi forgalomba kerülő termékek megjelenését évről évre előrehaladva, számtalan apró érdekességgel, háttér információval megfűszerezve.

sw_ee02.jpg

Egyáltalán nem okozott csalódást, hogy nem azt találtam a kiadványban, amit eredetileg vártam, sőt egy kicsit örültem is neki, hiszen míg rajongóként a történettel és a különböző eseményekkel nagyjából azért képben vagyok, arról sokkal kevesebbet tudtam, hogy hogyan indult világhódító útjára a történet, attól a pillanattól kezdve, hogy George Lucas megszületik, azon keresztül, hogy az első film berobban a köztudatba, beleivódik a sejtjeinkbe és a mindennapjainkba, egészen a legutóbbi film, a Zsivány Egyes mozikba kerüléséig.

"A Star Wars-saga történetét ismerhetjük meg a lehető legteljesebben George Lucas korai ötleteinek kidolgozásától a Lucasfilm eladásáig; a Star Wars: Lázadók első látványterveinek elkészülésétől a sorozat legutóbbi epizódjának megalkotásáig; az első regények megjelenésétől az új Star Wars-élményparkok átadásáig."

sw_ee03.jpg

Minden megtudhatunk arról, hogy George Lucasnak hogyan sikerült hatszor valóra váltania az álmát mindenféle megpróbáltatás és küzdelem ellenére, de nem csak az ő és elképesztő meséjének történetével ismerkedhetünk meg ilyen részletesen, hanem a főszereplők és stábtagok pályafutását is nyomon követhetjük. Egy olyan zseniális kiadványról van szó, amelynek ott a helye minden rajongó könyvespolcán...és mindenki másén is, aki kicsit is kíváncsi arra, hogy hogyan lett megkerülhetetlen tényező a világban a Star Wars!

Ráadásul a történet 40. jubileumának alkalmából megjelent impozáns képes krónika tökéletes ráhangolódást is biztosít a decemberben érkező új filmre! Komolyan!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Kolibri Kiadó

Libri

Bookline

Líra

sw_ee04.jpg

sw_ee05.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5712803348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása