Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szent történelem / Jonathan Black

Szent történelem / Jonathan Black

2017. június 17. - Darqo

jonathan-black-szent-tortenelem01.jpg

Egy nagy szabású gondolatkísérlet lehetünk szemtanúi Mark Booth, ismertebb (írói ál-)nevén Jonathan Black Szent történelem című könyvben. Az izgalmas és lebilincselő misztikus történet szerint a történelmi eseményeinket minden esetben angyalok, démonok és más természetfeletti lények befolyásolták, és teszik ezt mind a mai napig rajtunk keresztül.

Egyes történetek nem az anyagi világban, hanem istenek, angyalok és egyéb természetfeletti lények birodalmában játszódó eseményekről számolnak be. Mások olyan emberek nyomát követik, akik tudtuk nélkül isteneket és angyalokat látnak vendégül. A felvetés szerint spirituális lények vezetnek minket korral korra, lépésről lépésre, kérdéseket tesznek fel, segítenek az előrejutásban, inspirálnak.

Elképesztő mennyiségű misztikus és szövevényes összefüggés hatja át az egész könyvet. Nemcsak az asztrológia és az alternatív orvoslás, hanem a jelentős irodalmi és művészeti mozgalmak, a hivatalos tudomány és vallás, továbbá a mai film, zene és irodalom gyökereit is újra megismerjük, egy szédítően fantáziadús alternatív szemszögből; még Gollam, Hófehérke és David Bowie is jelen van...

A Szent történelem azért készült, hogy feltegye a vérlázító kérdést: mi van, ha világvallások igazat állítanak? Hogyan fest akkor a történelem? Be lehet-e számolni a teremtésről és a hozzá kapcsolható kérdésekről úgy, hogy mégse nevezzék a tudósok azonnal ostobaságnak? És mi van, ha a többi nagy szabású spirituális állítás is igaz? Melyik valóságosabb és melyik volt előbb: a tudat vagy az anyag? Ilyen és ehhez hasonló végtelenül érdekes témákat boncolgat a szerző, aki a a valóságtartalmukat nem tudja és nem is akarja bizonyítani, mert ez természetesen lehetetlen, egyszerűen csak beszélni, beszélgetni akar róluk, velünk.

Biztos hogy sokan felhorkannak az elsőre a furának tűnő ötlet olvastán, de túlságosan is érdekes dolgokról van benne szó ahhoz, hogy ne legyen értelme elolvasni, és válaszolni neki. Ha úgy könnyebb befogadni, mondhatjuk rá, hogy egy tökéletes fantasyregény, amelyet kár lenne kihagyni.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

GABO Kiadó

Libri

Bookline

Líra

jonathan-black-szent-tortenelem02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5412601707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása