Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Művészet, kreativitás, gin – Hendrick's Unusual Budapest (X)

Művészet, kreativitás, gin – Hendrick's Unusual Budapest (X)

2017. június 09. - Darqo

hendrick_s_gin_bottle_illustration_with_women.jpg

Nem igazán vesszük komolyan, pedig a szépség minden megnyilvánulására, a letisztult formákra, az élénk színekre, a kreativitásra olyan szükségünk van, mint az éhezőnek egy falat kenyérre. Sosem volt ez annyira aktuális, mint mostanában, az egyre furább valóságunkban.

A művészet és a design tökéletese eszközök arra, hogy kiragadjanak a hétköznapokból és egy felszabadultabb, boldogabb helyre vigyenek a gondolat és a fantázia erejével. Ezt felismerve saját magunk és egyre gyarapodó közösségünk számára több mint 7 éve próbálunk apró gyönyörmorzsákat szolgáltatni a különböző felületeinken. Ez alatt az idő alatt rajongóivá váltunk azoknak a kezdeményezéseknek, csoportosulásoknak, cégeknek, akik szintén észre vették a hangulatunk pozitív értelembe vett finomhangolásának fontosságát, és rájöttek arra, hogy az említett eszközökben és profi felhasználóikban, a művészekben és designerekben mekkora potenciál rejlik. Ők azok, akik a kreatív energiát felhasználva változtatnak a világon, ők azok, akik segíthetnek nekünk abban, hogy minél merészebben fantáziáljunk, és inspirálnak, hogy mi magunk is merjünk bátrak lenni, álmodozni, a vágyainkért tenni, ha kell, átvitt értelemben vért izzadni értük, mert ennek eredménye az lesz, hogy egyszer csak észrevesszük, hogy a kívánt világ manifesztálódni kezd körénk.

hendrick_s_ad_2010_large.jpg

Korábban nonprofit bemutatkozási lehetőséget biztosító programot indítottunk a hazai művészek számára, és imádunk minden olyan kezdeményezést, ami közvetve vagy közvetlenül szintén pártolja őket, még ha csak egy apró bemutatkozási lehetőségről is van szó. A felsorolásuktól most eltekintenék, de nem azért, mert blog rendszeres olvasói tudják, hogy melyek ezek, hanem mert sokkal fontosabb jelen pillanatban, hogy az illusztris társaságot egy új szereplővel gyarapítsam.

img_5825.jpg

A 11 fűszer mellett rózsa- illetve uborkaeszenciával megbolondított egyedi, kézműves Hendrick's Gin-ről van szó, amely legújabb, Unusual Budapest című kisfilmben különböző területen dolgozó kreatív emberek felkarolásával és bemutatásával erősíti a brandet és a lokálpatriotizmust. A Hendrick's Gin átlagostól eltérő összetételét a leírás szerint „azok értékelik igazán, akik nem szokványos módon látják a világot”, vagyis például a művészek és designerek, akik a tevékenységükkel arra ösztönöznek minket, hogy a hétköznapok taposómalmából kilépve, a nehézségeken túllendülve másként szemléljük a szűkebb és tágabb környezetünket.

img_5829.jpg

Magyarán, a Hendrick's Gin felhívja a figyelmet a figyelemreméltó művészekre, akik felhívják a figyelmünket a művészet, a design fontosságára és világmegváltó ambíciójára, az egyénben rejlő lehetőségekre és a szűkebb és tágabb környezetére gyakorolt hatására, ami jelen esetünkben visszaköszön a megtervezett házfalakból, a róluk visszaverődő énekhangból, az üres falra helyezett festményekből, a ruházatunkról, az étteremből kiáramló íncsiklandó ételek illatából. Mivel ennyire komoly és fontos témával kapcsolódik össze a brand, így maradéktalanul pozitív érzelmeket társíthatunk hozzá. Nekem nagyon tetszik a gondolatoknak ez a fajta összefűzése, abszolút szimpatikussá teszi a márkát. Mivel három éve nem iszom alkoholt, így csak úgy tudnom kifejezni az érzelmimet, hogy ha majd úgy gondolom, hogy megkívánok egy pohár gin-tonicot (ami mindenféle kamutól mentesen tényleg a kedvenc italom volt korábban), biztos, hogy az ő nevük fog először eszembe jutni!

img_5824.jpg

A szóban forgó, poszt végén megnézhető imázs videóban az építészet területéről Bonta Gáspár, a divattervezés területéről Daubner Anna, a festészet területéről Fukui Yusuke, a zene területéről Polgár Odett, a gasztronómia területéről pedig Wossala Rozina látható, akik a saját területükön fontos szerepet töltenek be, egészen ismertek, de nem árt, ha még jobban odafigyelünk rájuk.

A videóhoz kapcsolódóan egy különleges programot is szerveznek: ha meg akarsz ismerkedni a Hendrick’s „furcsán bájos” világával, gramofonnal, antik fajansszal, kockás pléddel, Odett bársonyos, egyedi hangjával, miközben a rózsás, uborkás gin-tonicot iszogatsz, akkor ott a helyed június 21-én szerdán a Lieblieng teraszán.

 

További információk:

 

A Hendrick’s Gin magyar Facebook oldala: https://www.facebook.com/Unusual-Society-of-Budapest-1717570205169340/

A Hendrick’s Gin magyar Instagram oldala: https://www.instagram.com/unusualbudapest/

Hendrick’s Csodálatos Piknik a város felett Facebook event: https://www.facebook.com/events/1207397946031994/

 

A videó főszereplői:

 

Bonta Gáspár építész, aki egyszerre belső tereket tervez, nevéhez fűződik a Léhűtő, a Bestia vagy éppen az Apropó belső tereinek kialakítása, de tervezett már DJ Bootsienak, készített könyvborítót, irodalmi szalont szervez és képzőművészeti projektek sorát is jegyzi. Belsőépítészeti munkái nemzetközi figyelmet is kaptak az elmúlt években és mint a példája mutatja, lehetséges itthonról is nemzetközi sikereket elérni. Szerinte Budapest egy hatalmas változás közepén van kulturálisan, gasztronómiailag, mindenféle tekintetben. Szerinte Budapest képében egy metropolisz van születőben, egy gyönyörű öreg európai város, ami Közép-Európa egyik központjává növi éppen ki magát, úgyhogy kíváncsian várja a fejleményeket. Kedvenc időtöltése Budapesten a Rudas-fürdőben áztatni magát.

Daubner Anna divattervező a diploma megszerzése után Londonba költözött pár évre, hogy szakmai tapasztalatot szerezzen, hazatérése után, 2014-ben pedig megalapította a nevét viselő divatmárkáját. Stílusa egyszerre rafinált és minimalista, könnyed és mégis elegáns, a légies eleganciát ötvözi a játékosság merészségével. Tudatosan választott anyagokkal, különleges szabásvonalakkal és elegáns színekkel megfűszerezett egyedi ruháival vált ismertté. Anna leginkább azt szereti a Budapestben, hogy csodálatos belső kerteket lehet felfedezni, és mostanában egy margitszigeti kis famóló vált a kedvenc helyévé. Ha van ideje, szívesen fedezi fel a város csodás fagyizóit. Budán, egy félbehagyott szálloda teteje volt a legkülönlegesebb hely, ahol eddig járt a városban.

Fukui Yusuke japán művész egy tokiói antikváriumban bukkant rá Barcsay Jenő Művészeti Anatómia című könyvére, ami akkora hatást tett rá, hogy nem sokkal később Magyarországra jöttt és jelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakára, innen indult budapesti története. Számára Budapest csodás hely, az emberek adják a hely különlegességét, számára a társaság az, ami igazán számít. A műteremben eltöltött idő Yusukének nem csak az alkotást, de a szórakozást is jelenti egyben, így nem csoda, hogy ez az egyik kedvenc helye Budapesten, a másik pedig a Városliget.

 

Polgár Odett 17 évesen tűnt fel a Megasztárban, és pontosan emlékszem, hogy egy életre megjegyeztem egyedi hangját. Örültem annak, hogy más is látott lehetőséget benne és szépen elindult zenei karrierje, ami azért nem pusztán a véletlennek köszönhető, hiszen édesapja a Müller Péter-féle Sziámiban volt tag és zeneszerző. Számára Budapest Európa legvarázslatosabb fővárosa, mert itt sok más városból is megtalálható valami: egy kis Berlin, London, de akár New York is. Itt nyílt ki az élete, a karrierje, kulturális élményekben pedig soha sincs hiány, annyira sokszínű és tartalmas a város. Az egyik legfurcsább hely, ahol a városban járt, a Calgary nevű antik drinkbár, ahol a csigalépcsőn papagájok ülnek, nincs két egyforma kávéscsésze. Kedvenc helye a Filozófusok tere – ami kitűnő randizóhely, ezt már többször is tesztelte.

 

Wossala Rozina neve a legtöbb ember számára minden valószínűség szerint a Konyhafőnök című gasztrovetélkedőből lehet ismerős, ahol második helyezést szerzett és ahol később zsűritagként folytatta karrierjét. Szülei ismert emberek (édesanyja Kánya Kata színész-műsorvezető, édesapja Wossala György szállodatulajdonos-vitorlásversenyző), de Rozina bebizonyította, hogy egyedül is megállja helyét: több étteremprojektet vitt sikerre, az Innio bor és gasztrobár, a Tokio japán étterem, valamint a Szent István téri Bestia étterem fűződik a nevéhez. Budapestet sokszínű városnak tartja, imádja, ahogy keveredik benne a múlt és a jövő, a flaszterkoptató és az arisztokrata, a punk és az elegáns – egy napon belül a város minden arcát meg lehet élni. Szeret turistáskodni, elveszni az utcák közt, kikapcsolt telefonnal sodródni. Annyira izgalmasnak tartja a Várban a Labirintust, hogy évente legalább egyszer ellátogat oda.

 

A videót készítette:

 

Melvin Production (http://melvin.hu/)

rendező/operatőr: Ráday Péter

producer: Szelei Borbála

smink/haj: Éles Dalma

berendező: Illés Richárd

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6812568059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása