Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Összefirkált valóságunk

Összefirkált valóságunk

2017. május 29. - Darqo

josh_keyes_01.jpg

Josh Keyes az ember és a természet közötti különleges és törékeny kapcsolatot vizsgálja. Laci 2011-ben úgy fogalmazott, hogy a művész az „öko-szürrealizmus” képviselője, aki azt vizsgálja, hogy milyen hatással vagyunk a szűkebb és tágabb környezetünkre?

Úgy tűnik, hogy az amerikai művész ironikusan csak annyit mond és mutat, hogy „nyomot hagyunk”, amelynek megjelenítésére a graffitit találta a legszemléletesebbnek. Ráfirkál mindenre, ezzel pedig egyértelműen jelzi, hogy bár sokkal többre lennénk hivatottak, valójában az emberiség nem használja ki a lehetőségeit, csak jelzi, hogy „itt járt”, csak felfirkálja a becenevét a valóság szövetére.

Az űrrepülőgépen ott van az Apollo 13 legénységének kultikus mondata átfogalmazva, miszerint „mi magunk vagyunk a probléma”, a jéghegyre, hogy „vele együtt olvadunk el”. Ha nem vagyunk hajlandóak változtatni a hozzáállásunkon, ez nem is annyira valóságtól elrugaszkodott disztópikus jövőkép...

josh_keyes_02.jpg

josh_keyes_03.jpg

josh_keyes_04.jpg

josh_keyes_05.jpg

josh_keyes_06.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9012168636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása