Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A ház, ami ott sincs

A ház, ami ott sincs

2017. május 24. - Darqo

aitken01.jpg

Doug Aitken amerikai művész elhatározta, hogy bebizonyítja az embereknek, hogy alázattal megközelítve az alkotói folyamat minden részletét, úgy teremthetünk, hogy az eredmény a természettel teljes összhangban legyen és csak az éppen szükséges mértékig szóljon bele a környezet harmóniájába.

A Mirage fantázianevű házat teljes egészében tükörrel burkolta, így az olyan, mintha nem is létezne; van, de mégsem rondít bele különösebben a látványba, sőt, teljesen magára vonva a figyelmet, tulajdonképpen a visszatükrözött környezetét magasztalja, és olyan részletekre hívja fel a néző figyelmét, amelyre alapjáraton valószínűleg oda sem figyelne.

A látványos helyspecifikus installációt Frank Lloyd Wright, a 20. század első felének legkiemelkedőbb építészeinek egyike ihlette, akinek "szerves építészete" szintén az épületek és az ezeket körülvevő természetes környezet messzemenő harmonizációján alapszik.

A Mirage a 15 művész munkáját bemutató Desert X cím kültéri művészeti kiállítás keretén belül, de jóval tovább, egészen 2017. október 31-ig nézhető meg (szerencséseknek) a dél-kaliforniai sivatagban, mindenki másnak a tanulságos képek maradnak, de persze ez is több, mint a semmi.

Fotók: Lance Gerber ©

Weboldal

Facebook

Instagram

aitken02.jpg

aitken03.jpg

aitken04.jpg

aitken05.jpg

aitken06.jpg

aitken07.jpg

aitken08.jpg

aitken09.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1512334309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása