Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gondolkodj úgy, mint egy designer!

Gondolkodj úgy, mint egy designer!

2017. március 14. - Darqo

tervezd_meg_az_eleted00.jpg

Rengeteg önsegítő könyvön és gyakorlaton vagyok túl, az idehaza megjelent kiadványok többségét elolvastam és a benne foglalt tanácsokat is túlnyomórészt megfogadtam arról, hogy hogyan éljek boldogabb életet. Ez az a téma, amiben sosem lehet elég nagy a tudásunk, hiszen felfoghatatlan mennyiségű árnyalata van, a folyamatos kíváncsiság és fejlődni vágyás viszont mindig hozzásegíthet a továbbtanuláshoz szükséges legmegfelelőbb eszközök megtalálásához. Bill Burnett és Dave Evans könyve például, a "Tervezd meg az életed" úgy tűnt ki a többi könyv közül, mintha villogó neonnal vették volna körbe, úgyhogy alig vártam, hogy kézbe vehessem.

A könyv azt sugallja, hogy tulajdonképpen mindenki formatervező, hiszen fiatalon (jobb esetben) kitaláljuk, hogy mi legyen belőlünk, ha nagyok leszünk, milyen magánéletünk legyen, aztán ha van elég kitartásunk, a problémák, nehézségek, kihívások ösztönző és formáló erejét is felhasználva és szolgálatunkba állítva, a változások felhajtóerejét meglovagolva meg is valósítjuk, a saját valóságunkká formáljuk a gondolatokat. Az élet élmény, amit ha megtervezünk, sokkal élvezetesebb lesz az utazásunk.

Mivel személy szerint hajlamos vagyok panelekben gondolkodni és a mások által elvártaknak megfelelni, számomra az egyik legmellbevágóbb gondolat a könyvben az volt, hogyha megengedjük magunknak azt a luxust, hogy a formatervezőkhöz hasonlóan szabadon engedjük a gondolatainkat és a fantáziánkat, akkor olyan életet és karriert teremthetünk magunknak, amilyet csak akarunk, akár olyat is, amely még nem létezik a világban...bár a szerzők ez utóbbival kapcsolatban néha ellentmondásba keverednek saját magukkal. Hisznek is benne, meg nem is.

A gyakorlatias, "házi feladatokkal" teletűzdelt könyv visszaigazolást adott arra, hogy az önmagunkra fordított figyelem és energia előbb vagy utóbb mindig kifizetődik, és újra megerősítést kaptam, hogy mindig akkor jutunk előbbre, ha az ösztöneinkre, örömeinkre, vágyainkra hallgatunk, még akkor is, ha az eszünk az ellenkezőjét súgja. Arra tanít meg, hogy figyeljünk magunkra, minden apró rezdülésünkre, mert ezek ismerete, tudatosítása és a ráhangolódás vezet el odáig, hogy számunkra megfelelő életet tervezzünk és építsünk.

Ez az a téma és az a módszer, amelyet szerintem minden iskolában érdemes volna tanítani, mert valóban segít abban, hogy hatékonyabban és boldogabban élhessük az életünket!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban veheted meg, bővebb információkért kattints a kiadók nevére:

Libri

Bookline

Líra

tervezd_meg_az_eleted.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5712334621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása