Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Képzőművészeti barangolások mindenkinek

Képzőművészeti barangolások mindenkinek

2017. március 11. - Darqo

enciklopediak00.png

Már egészen kicsi gyerekként vonzottak a művészetek, az iskolában is a rajz volt a kedvenc tantárgyam, ami meglátszott az eredményeimen is. Hiába biztattak a tanárok, hogy érdemes lenne gyakorolnom és komolyabban vennem témát, végül nem a grafika vagy a festészet vonzott, hanem a zene és a fotózás (és az írogatás). Ami az általános iskolai rajzórákból és tanácsokból megmaradt, hogy mind a mai napig szívesen olvasok olyan kiadványokat, amelyek a különböző képzőművészeti ágak technikai részével foglalkoznak.

Amellett, hogy szórakoztatnak és lekötnek, segítségükkel megtanulom tisztelni és alázattal megközelíteni az alkotókat. Számomra elképesztően érdekes, hogy mi, merre, meddig és hogyan készül, és nem csak a művészetekben, hanem bármilyen témában. A képzőművészeteknél maradva, legutóbb egy remek könyvsorozat négy tagja szippantott magába teljesen, a rajzolás, vízfestés, akrilfestés és az olajfestés enciklopédiája. Lapozgatásuk közben úgy röpülnek el az órák, hogy észre sem veszem, abszolút magával ragad a flow.

A technikák részletes leírásától kezdve a szükséges eszközök felsorolásán át különböző praktikus tanácsokig minden megtalálható bennük az adott képzőművészeti témakörrel kapcsolatban, miközben fázisfotókkal, illusztrációkkal, művészek alkotásaival kényeztetjük a szemeinket és színesíthetjük a tudásunkat. A négy enciklopédia segítségével nem csak arra láthatunk rá, hogy az egyes alkotások elkészítéséhez milyen sok apró alkotóelem kell, hogy mennyire összetett folyamatokról van szó, hanem arra is, hogy a művészeknek milyen hihetetlen mértékű tudással, kézügyességgel, kreativitással és tehetséggel kell rendelkezniük, hogy hatással legyenek ránk a műveikkel. Ezeknek a könyveknek sikerül elérniük, hogy átlapozásuk után jobban tiszteljük az alkotót és az alkotást egyaránt.

Nem csak akkor fogod örömmel olvasgatni ezeket a kiadványokat, ha szeretnéd szélesíteni a tudásodat, megismerni és megtanulni a különböző technikákat, jobban rálátni a lehetőségek széles spektrumára, hanem akkor is, ha egyszerűen csak egy bögre forró kávé mellett kikapcsolódni, elmerülni, inspirálódni akarsz tehetséges művészek munkáját és alkotásait nézegetve.

Nagyon remélem, hogy a többi művészeti ágból is készül majd a jövőben hasonló enciklopédia, mert hiánypótló kiadványokról van szó (hímzés, horgolás, kötés, patchwork, gyöngyfűzés vagy éppen origami témákban egyébként korábban már napvilágot látott egy-egy hasonló kiadvány a GABO-nál, katt az egyes nevekre, ha beszereznéd őket)!

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A GABO Kiadó oldalán akciós könyvcsomagban és jelentős kedvezménnyel veheted meg jelenleg "Az olajfestés technikáinak enciklopédiája" és "Az akrilfestés technikáinak enciklopédiája" című könyveket, kattints a kiadó nevére a további információkért:

GABO Kiadó

enciklopediak01.jpg

Valamint a GABO kiadó oldalán szintén szintén könyvcsomagban vásárolható meg "A vízfestés technikáinak enciklopédiája" és "A rajzolás technikáinak enciklopédiája" című könyvek is, kattints a kiadó nevére a további információkért:

GABO Kiadó

enciklopediak02.jpg

Az alábbi könyvesboltokban is megveheted a könyveket, kattints a kiadó nevére további információkért:

Az olajfestés technikáinak enciklopédiája


A kötet bemutatja a festmények felépítésének klasszikus módszereit. Praktikus tanácsokat ad a vásznakról, táblákról és a festészeti eljárásokról. Bátorítja az alkotókat új technikák és megközelítésmódok kipróbálására. Bemutatja, hogyan lehet az ecsetmunka még kifejezőbb. Segítségével a lehető legjobb tájképeket, portrékat és csendéleteket festhetjük meg. A kötet része egy inspiráló galéria ismert alkotók munkáiból, amelyek jól szemléltetik az egyéni kifejezésmódok különbözőségét.

Libri

Bookline

enciklopediak_jeremy-galton-az-olajfestes-technikainak-enciklopediaja.jpg

Az akrilfestés technikáinak enciklopédiája


A művészek vezetésével lépésről lépésre ismerhetjük meg az akrilfestés technikáit, a fotók segítenek abban, hogy a legteljesebben kiaknázhassuk az akril nyújtotta új lehetőségeket. A kötet második felében számos festőművész ihletadó festményein láthatjuk, hogyan alkalmazhatjuk magunk is művészi célokra az izgalmas és változatos akriltechnikákat.

Libri

Bookline

enciklopediak_hazel-harrison-az-akrilfestes-technikainak-enciklopediaja.jpg

A rajzolás technikáinak enciklopédiája


A kötet több mint 50 különféle rajztechnikát mutat be, ismerteti az eszközöket, az anyagokat, illetve a nedves és száraz eljárások alkalmazását. A technikákat lépésről lépésre elmagyarázó leírásokat fényképek illusztrálják. A rajztechnikák gyakorlati alkalmazását a kötetben közreadott világszínvonalú rajzos alkotások gyűjteménye szemlélteti, amelyek egyúttal nagyszerű inspirációs forrást is jelentenek.

Libri

Bookline

enciklopediak_hazel-harrison-a-rajzolas-technikainak-enciklopediaja.jpg

A vízfestés technikáinak enciklopédiája (Csak a fent említett könyvcsomagban kapható!)


A klasszikus művészeti kalauz ismerteti az akvarellfestés hagyományos eljárásait, olyan új technikákkal kiegészítve, amelyek tükrözik a festékgyártás technológiájának fejlődését. Fényképek segítségével lépésről lépésre mutat be több mint 35 technikát, melyekkel sokféle stílusban lehet festeni. A vízfestés hagyományos módszerei mellett számos kísérleti megoldást és szakmai fogást szemléltet.

enciklopediak_diana-craig-hazel-harrison-a-vizfestes-technikainak-enciklopediaja.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7812311341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása