Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy könyv, ami segít túlélni – John 'Lofty' Wiseman / SAS Túlélési kézkönyv

Egy könyv, ami segít túlélni – John 'Lofty' Wiseman / SAS Túlélési kézkönyv

2017. március 04. - Darqo

sas00.jpg

Szeretném azt mondani, hogy nincsen szüksége az embereknek a SAS Túlélési kézikönyvre, de mára már nem tudnék igazán hinni ebben a gondolatban. Még akkor is, ha megpróbálunk a lehető legbátrabbak lenni, és a természeti katasztrófák, terrorfenyegetettség és hasonló nehézségek árnyékában ugyanúgy tenni a dolgunkat, mint régen, jó ha van egy olyan kapaszkodó, amelynek segítségével kikászálódhatunk a nehéz helyzetekből. John 'Lofty' Wiseman könyve olyan, mint egy oltás az influenza ellen, biztonsági öv a kocsiban, óvszer a biztonságos szex érdekében. Lehet, hogy nem nyújt 100%-os biztonságot, de nélküle sokkal nagyobb kockázatnak tesszük ki magunkat.

Manapság igenis tudnia kell mindenkinek, hogy mi a teendő, ha egy forró nyári napon a Balatonon, fesztiválozás közben, tűzijáték bámulás alatt elkap a zivatar, egy nagyobb vihar hatására elmegy az áram, elönt az esővíz, télen fűtés nélkül maradsz otthon vagy a kocsiban az autópálya kellős közepén, eltévedsz kirándulás közben, külföldön, egy vagy több baromarcú megtámad az utcán; és ezek tényleg teljesen hétköznapi dolgok, nem extrémebb, de sajnos egyre gyakrabban előforduló események, akármilyen terrorcselekmény vagy mondjuk bármilyen okból kifolyólag hosszabb időre megszűnő áramellátás, nagyobb természeti katasztrófa, vulkánkitörés, cunami, esetleg meteorzápor, földönkívüliek látogatása vagy zombiapokalipszis.

sas01.png

A könyv mindent felölel, tényleg mindent! A vadonbeli táborkészítéstől és élelemszerzéstől kezdve a városi önvédelemig és biztonságig, felkészítve az olvasót a szárazföldi, vízi és városi túlélésre. Hasznos információk és illusztrációk segítségével megtanít a kiránduláshoz/utazáshoz szükséges legnaprakészebb és legsokoldalúbb felszerelés összeállítására és használatára, különféle praktikus tanácsokat kapunk az ismeretlen területen való eligazodáshoz, hasznos információkhoz jutunk az élelem keresésével, alapanyagok beszerzésével és a különböző sebesülések, betegségek gyógyításával kapcsolatban, eligazít a veszélyes helyzetek felismerésében, önvédelemben és mások megmentésében, és abban is, hogy mit kell tennünk természeti-vagy ember okozta katasztrófák túlélése érdekében.

sas02.png

Alap, hogy minden könyvespolcon ott a helye, hiszen sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, és bár a közel 700 oldalas könyv nem csak tartalmas, hanem kifejezetten nehéz is, mégis abba a kategóriába tartozik, amit minden kirándulásra, utazásra érdemes magunkkal vinni! Nem arról van szó, hogy félelemben kell élni, hátha történik valami rossz, hanem manapság jó, ha felkészülünk mindenre és elmondhatjuk magunkról, hogy mi bizony megtettünk mindent. A proaktivitás célravezető!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet a kiadó weboldalán jelentős kedvezménnyel veheted meg, kattints a névre a további információkért:

21. Század Kiadó

Az alábbi könyvesboltokban is beszerezheted a kiadványt, szintén katt a nevekre:

Libri

Bookline

Líra

sas006.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1512311197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása