Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az egyik legfontosabb, kutyákról szóló könyv – Brian Hare és Vanessa Woods / Az okos kutya

Az egyik legfontosabb, kutyákról szóló könyv – Brian Hare és Vanessa Woods / Az okos kutya

2017. február 25. - Darqo

brian_hare00.jpg

Eddig már két kutyának is fontos szerep jutott az életemben, mindketten teljesen különálló világot képviseltek. Hosszú kihagyással gyerekként és fiatal felnőttként kerültek hozzám/a családba a kölykök. A németjuhász keverék után a Staffordshire keverék nevelése egyáltalán nem ment könnyebben, sőt Joy (szemben a nevével) még nehezebb helyzetbe hozott mindenkit a makacsságával és önfejűségével, de legalább a jóvoltából sokat tanultunk a lazaságról a játékosság fontosságáról, és arról, hogy hogyan kell minden körülmények között kiállni saját magunkért.

Biztos vagyok abban, hogyha Brian Hare és Vanessa Woods könyve, Az okos kutya már létezett volna ezekben az időkben, teljesen más alapokra helyezem a közös életet a kutyáimmal, de persze minden úgy volt jó, ahogy volt.

Hiába olvastam el a hátlapon található rövid leírást, mégis valamiért teljesen mást gondoltam erről a könyvről. Az volt a prekoncepcióm, hogy különböző tananyagokkal, praktikákkal, jó tanácsokkal találkozom majd, amelyek abban segítenek, hogy hogyan lehet okos kutyát nevelni, ehelyett viszont az evolúciós antropológus, kutyakutató és szerzőtársa azt érteti meg velünk, hogy milyen a kutya gondolkodása és miért olyan, amilyen. Végül kifejezetten tetszett, hogy így alakult és egyáltalán nem mondják meg, hogy hogyan kell okos kutyát nevelni, hanem csak egyszerűen felvázolják a témában rejlő különböző lehetőségeket és azok hatásait, és ránk hagyják, hogy a megszerzett tudással mit kezdünk.

Olvasmányos és érdekfeszítő könyvről van szó, amely a kezdetektől indul, végigvezet az evolúciós folyamaton, eloszlatja mindenfajta tévképzetünket, cserébe megérteti velünk, hogy miben rejlik a kutyák intelligenciája, és hogyan lehet erre ráhangolódva olyan kapcsolatot kialakítani, amit a kutya és a gazdi egyaránt élvez.

Témájához képest olyan, mint egy izgalmas regény, amely nem engedi, hogy csak úgy letedd, minden fejezet végén azt éreztem, hogy muszáj még egyet elolvasni. Nem hazudik a leírásban szereplő gondolat, Az okos kutya szerintem is korunk egyik legfontosabb, kutyákról szóló könyve, úgyhogy jó szívvel ajánlom bárki számára!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet a kiadó weboldalán jelentős kedvezménnyel veheted meg, kattints a névre a bővebb információkért:

21. Század Kiadó

Valamint az alábbi könyvesboltokban is megveheted, szintén katt a kiadók nevére:

Libri

Bookline

brian_hare01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2712180542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása