Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ai Weiwei 20 ezer napraforgómagból

Ai Weiwei 20 ezer napraforgómagból

2017. február 15. - Darqo

ai_weiwei_red01.jpg

Kedvenc maláj művésznőnk, Ji Hong, közismertebb nevén Red végre újra egy olyan alkotást mutatott be a nagyközönségnek, amelyet szerintem mindenképpen látnotok kell nektek is. Nem csak azért, mert napjaink egyik legbefolyásosabb és méltán híres művésze, a sokoldalú építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberi jogi aktivista, blogger Ai Weiwei kapta a főszerepet az installációban, hanem azért is, mert ismét egy végtelenül összetett műről van szó.

Ai Weiwei egyik legemlékezetesebb installációja százmillió, kézzel készített porcelán napraforgómagból állt össze, és a londoni Tate Modern Galéria turbinacsarnokában mutatták be a nagyközönség számára. A napraforgómagok az embereket szimbolizálták, akiken bárki tapos is, mindig megkérdőjelezhetetlen egységet képeznek.

Mivel egyre abszurdabb történések tapasztalhatóak a világpolitikában, így nagyon is aktuális újra megjeleníteni az Ai Weiwei installációja mögötti eszmét, ezért döntött úgy Red, hogy létrehozza a képeken látható alkotást. A hatalmas Ai Weiwei portrét körülbelül 20 ezer darab (valódi, tehát nem porcelán) napraforgómagból készítette el.

 

Redről szóló korábbi bejegyzéseinket itt olvashatjátok el.

Ai Weiweiről szóló korábbi bejegyzéseinket itt olvashatjátok el.

 

Red elérhetőségei

 

Weboldal

Facebook

Instagram

 

ai_weiwei_red02.jpg

ai_weiwei_red03.jpg

ai_weiwei_red04.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2812188036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása