Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vedd észre a kamuzást! – Pamela Meyer - Verj át, ha tudsz!

Vedd észre a kamuzást! – Pamela Meyer - Verj át, ha tudsz!

2017. január 28. - Darqo

pamela_meyer01.jpg

Egyszer egy beszélgetésben azt mondtam, hogy az őszinteség a megoldás mindenre, ha magunknak és a külvilágnak is igazat mondunk mindig, mindenben. Persze ez nem okozott osztatlan sikert és azt a választ kaptam, hogy a teljes őszinteség hatalmas káoszt, sértődést, haragot okozna, mire én azt vágtam rá, hogy csak az elején, aztán letisztulna szépen lassan minden.

Hosszú évekkel ezelőtt azért indultam el az őszinteség brutálisan nehéz útján, mert meggyűlöltem, hogy állandóan azon parázom, hogy kinek, mikor, hol és mit kamuztam. A folyamat elején életem első, mindenki által ideálisnak vélt párkapcsolatában igen hamar megtanultam, hogy a legnagyobb hazugságokkal saját magamat ámítom, és elsősorban önmagammal kell őszintének lennem, ha előrébb szeretnék jutni a témában és az életben egyaránt.

Az önmegismerés útján, miközben felfedeztem a saját hazugságaimat, egyre könnyebben vettem észre azokat másokban is. Emellett treníroztam is magamat a témába vágó tudományos témájú írásokkal, könyvekkel, előadásokkal, amelynek összessége végül odáig vezetett, hogy mára, ha tudatosan figyelek, akár egy szempilla rebegtetésből is tudom, hogy valami nem stimmel a másik mondanivalójában.

A saját életemben minden nap könyörtelenül gyakorlom az őszinteséget, és bár rengeteg buktatóval tűzdelt kegyetlenül nehéz feladatról van szó, de mára el tudom mondani azt, hogy én bizony nyugodtan hajtom álomra esténként a fejemet...mondjuk az is igaz, hogy nincsen sok barátom, de akik velem vannak, azokkal minden annyira egyszerű, mint az 1×1.

Az, hogy kiemelten sokat foglalkozom a témával, mindig a legjobb segédeszközöket hozta el a tanuláshoz az életemben. Így történt akkor is, amikor a közelmúltban kezembe akadt Pamela Meyer Verj át, ha tudsz című könyve. A hátoldalon található rövid leírás azonnal felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy nem volt kétség, hogy kell nekem és elolvasom:

„Sajnos a legtöbben folyton folyvást kamuznak, családtagjaink, barátaink, ismerőseink, kollégáink, a média, a reklámok, nincs kivétel. A témát egymástól függetlenül vizsgáló kutatók jutottak ugyanarra az eredményre: az átlagembert minden áldott nap 200-szor akarják becsapni. A Verj át, ha tudsz! három különböző elméletből és gyakorlatból – az arckifejezések helyes értelmezéséből, a kihallgatási technikák alkalmazásából és a hazugságvizsgáló kutatások átfogó összehasonlításából – hoz létre új diszciplínát, hogy megtanítsa, miként lehet leghatékonyabban felismerni a csalást.”

Egy olyan szórakoztató, olvasmányos és informatív tankönyvről van szó, amely a „kegyes füllentésekkel” nem foglalkozik (hiszen például az olyan apróságokat egy kis odafigyeléssel magunk is könnyen észrevehetjük, ha a párunknak nem tetszik az aktuális ruhánk összekombinálása), azonban a segítségével a jövőbben azonnal  é s nagyon könnyen felismerhetjük a nagyobb, minket/másokat bántó, megkárosító hazugságokat, csalásokat.

Többek között a testbeszéd apró jeleiről, a hazug hanglejtésekről és szófordulatokról olvashatunk részletesen. A könyv érdekes hozadéka, hogy ha tényleg átadjuk magunkat neki, nagyjából mindenkit a benne olvasottak alapján fogunk elemezgetni hosszú-hosszú ideig, meglehetősen intenzíven. Aztán ez persze finomodik, de a számunkra igazán fontos apróságok, a lényeg végig megmarad és beépül.

„Pamela Meyer a hazugságvizsgálattal foglalkozó Calibrate valamint a Simpatico Networks közösségi médiacég alapító vezérigazgatója. A Harvardon szerzett MBA diplomát, majd közpolitikából szerzett MA diplomát a Claremont Graduate Schoolban. Meyer minősített csalásvizsgáló, komoly tapasztalata van az átverés vizuális is pszichológiai jeleinek felismerésében.” Bővebben ide kattintva olvashatsz róla angolul.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet a kiadó weboldalán jelentős kedvezménnyel szerezheted be, kattints a névre bővebb információért:

21. Század Kiadó

Valamint az alábbi könyvesboltokban is megveheted, szintén katt a kiadók neveire:

Libri

Bookline

Líra

pamela_meyer02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6812147837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása