Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Színesedő világképem – Kepes András / Világkép

Színesedő világképem – Kepes András / Világkép

2017. január 17. - Darqo

kepes-andras-estje-original-82995.jpg

A tél, különösen december vége és január eleje nálam is a múlt átgondolásáról és a jövő tervezéséről szól, 2016 pedig tett arról, hogy legyen miről elmélkedni a fagyos szürkeségben; nem csak a közvetlen környezetemben, hanem úgy általában mindenhol és minden területen megtapasztalt felkavaró változásokról beszélek. Az ünnepi időszakban ehhez pontosan illeszkedő olvasnivalót vonzottam magamhoz Kepes András Világkép című új könyvében.

A sokak által ismert és kedvelt újságíró, író, egyetemi tanár, televíziós személyiség bárhol és bármilyen formában jelenik meg, a nyitottság, őszinte érdeklődés és a hitelesség mintázatát adja át számunkra. Ő nem csak tanár, hanem tanító, aki köré érdemes odagyűlni és átadni magunkat a belőle áradó tudásnak. Műsorait nézve, írásait olvasva a nyugalom lesz úrrá az emberen, még akkor is, amikor világunk jelenlegi állásáról beszél.

A Világkép nem könnyed témákról szól, ahogy a címe is sejteti, a jelenkor látleletét olvashatjuk, a rá jellemző végtelenül intelligens és kifinomult szemszögből. A világgal és az egyénnel kapcsolatban felmerülő kérdésekre - mint például a gyerekkor, felnőtté válás, szerelem, házasság, gyerekvállalás, élet és halál, kelet és nyugat, vallás és háború, menekültek és megkülönböztetés, normák és kirekesztés, múlt, jelen és jövő - úgy keresi a válaszokat, hogy az adott témához illően visszanyúl az életének különböző pontjain és kultúráiban megszerzett tapasztalataihoz, összehasonlítja és összefűzi őket, így a felvillanó időpontok, helyszínek, képek, információk és tanulságok, a sokszínűség befogadására trenírozó rapszodikusság mellett is nyugtató egésszé állnak össze, ahogy haladunk előre a könyvben.

Nem mondja meg, hogy mit kell gondolnunk, csak felvázol, informál, és hagyja, hogy az olvasottak alapján mi magunk találjuk meg a saját igazunkat. Nyitottságra ösztönöz, segítségével megláthatjuk annak lényegét, hogy miért érdemes a dolgokat minél több szemszögből megvizsgálni, minél mélyebben elemezni és értelmezni. Miért fontos látni, hallani, belélegezni, megízlelni, tapintani a változatos világunk minden egyes elemét, és az együttműködni akarás miért lehet célravezetőbb a széthúzásnál. Egy dolog fájdítja csak a szívemet, hogy ezt a remek könyvet nagyon kevesen olvassák majd el azok közül, akiknek ténylegesen és irtózatosan nagy szüksége lenne rá…

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg, kattints a kiadó nevére bővebb információkért:

 

Libri

Bookline

Líra

 

Kepes András elérhetőségei

 

Weboldal

Facebook

 

kepesa_vilagkep_20160916_72.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2612131023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása