Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Könyvajánló: Egy szenvedélyes szakácskönyv, nem csak karácsonyra – Romani Gastro

Könyvajánló: Egy szenvedélyes szakácskönyv, nem csak karácsonyra – Romani Gastro

2016. december 17. - Darqo

romani_gastro00.JPG

Soha nem érdekelt különösebben a gasztronómia, éppen elegendő volt számomra, hogy néhány alapvető ételt el tudok készíteni, imádok nyáron grillezni és néha kedvem szottyan kísérletezni az egyes alapanyagokkal, vegyíteni a különböző ételeket. Aztán az életemben végbemenő felfoghatatlan változások végül ezt is átalakították bennem, idén ősszel egyre több gasztronómiai műsort néztem, egyre több szakácskönyvet szerzek be és olvasgatok a reggeli kávé mellett. Nem tagadhatom meg a művészet iránti rajongásomat, így természetesen a fine dining az, amitől gyakran leesik az állam, de valójában a házias, testes ételektől indul be nálam igazán a pavlovi reflex.

Így történt akkor is, amikor először belelapoztam a Romani Gastro című szakácskönyvbe, amelyben az roma gasztronómia remekeinek újragondolt részleteibe nyerhetünk íncsiklandó betekintést. Hiába találunk benne nagyobb részt olyan ételeket, amelyeket kábé mindenki ismer valamilyen formában, mégsem azt kapjuk, amire számítunk, minden egy kicsit más. Ez az a gondolat, amit minden róla szóló ajánlóban olvasni lehet, de valóban így van, nem csak egy hangzatos, jól csengő, azonban tartalom nélküli marketingfogásról, kijelentésről van szó.

romani_gastro01.png

Apró példa a sok hasonló közül, hogy olyan finomságok, mint a pörkölt, lecsó vagy töltött káposzta a roma kultúra színes, életigenlő és lelkesítő szűrőjén keresztül jelennek meg; élvezetes olvasni a rövid bevezetővel egybekötött egyszerű, olcsó és könnyen elkészíthető ételek receptjeit, amelyek legapróbb és egyáltalán nem fitnesz alkotóeleméből is árad a szeretet és a szenvedély.

romani_gastro02.jpg

Budai Zsanett és Tonté Barbara, a könyv szerzői egyfajta mottót is megfogalmaztak az eddigi tevékenységükkel kapcsolatban, ami a most kiadásra került igényes, ízléses, szépen fotózott szakácskönyvükkel kapcsolatban is teljes mértékben igaznak bizonyul:

„A hagyományos roma konyhaművészet jegyében főzünk, de a tradicionális ételeken túl szeretnénk megmutatni, hogy mindent lehet egészségesebben és fenntartható módon készíteni, sőt gyakran más nemzetek ételei is helyet kaphatnak az igazi cigány ételek között.”

romani_gastro03.jpg

Barbara és Zsanett egyébként egy roma gasztrobloggal indult pár évvel ezelőtt, amely hamar sikeres lett, úgyhogy várható volt, hogy azokat a remek recepteket, amelyek a birtokukban vannak, amelyeket összegyűjtöttek, idővel könyv formában is számára elérhetővé teszik majd az érdeklődők számára. Ezzel a lépésükkel pedig a tél egyik kedvenc szakácskönyvével ajándékoztak meg engem, és szerintem sok kezdő, gyakorló és profi szakácsnőt és szakácsot, háziasszonyt és házurát.

romani_gastro04.jpg

Egyetlen egy bajom van a könyvvel, hogy az 50 receptet tartalmazó szépséges kiadvány fájóan rövid! Még, még, még akarnék belőle!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A Romani Gastro szakácskönyvet az alábbi könyvesboltokban vehetitek meg 3.999 forintos áron, kattintsatok a névre:

Libri

Bookline

 

Romani Gastro elérhetőségek

 

Blog

Facebook

Instagram

 

Korábbi könyvajánlóinkat itt olvashatjátok el

 

romani_gastro05.jpg

romani_gastro6.jpg

romani_gastro07.jpg

romani_gastro08.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1612048243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása