Blogger barátok


baantal.jpg mentalien.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Utcai árusok madártávlatból

Utcai árusok madártávlatból

2016. november 09. - Darqo

loes_heerink01.jpg

Szeretem a legtöbb szemszögből, lehetőség szerint minél objektívebben megvizsgálni a világot és az engem körülvevő helyzeteket, így ha olyan művészeti alkotással találkozom, ami figyelemfelkeltően tálalja és érdekessé teszi azt, hogy miért is fontos ez a fajta személődés és elemzés, annak általában azonnal a rajongójává válok. Ez történt Loes Heerink holland fotós sorozatát nézegetve is, aki felülnézetből örökített meg mindenféle finomságokat szállító vietnami utcai árusokat.

Elmondása szerint rengeteg időt töltött Hanoi város felüljáróin, hídjain azért, hogy az élénk színeket és látványos formákat, étvágygerjesztő finomságokat és dolgos átlagembereket szokatlan szemszögből bemutató „Vendors from Above” című sorozata elkészülhessen. Gyönyörű fotók születtek, amelyek több szempontból is elgondolkodtatóak. Nem csak azért, mert  máshonnan és máshogyan mutat meg számunkra egy hétköznapi dolgot, hanem azért is, mert az apró részleteket megfigyelve erőről és kitartásról, következetességről és összeszedettségről, álmokról és valóságról is láthattok néhány árnyalatot. Akaratlanul is egy külön történetet mesél magáról minden szereplő.

A jelenleg Hollandiában élő és dolgozó művész a sorozatból fotókönyvet szeretne készíteni, amelyet egyébként a képek főszereplőinek, általában női bevándorló munkásoknak akar dedikálni. A Kickstarter kampány jelenleg is tart, ha esetleg szeretnél magadnak egy (vagy több) fotónyomatot vagy magát a könyvet, akkor itt tudsz adakozni a megvalósulás érdekében.

loes_heerink02.jpg

loes_heerink03.jpg

loes_heerink04.jpg

loes_heerink05.jpg

loes_heerink06.jpg

loes_heerink07.jpg

loes_heerink08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

http://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4711844299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu