Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szerethetően rozoga kísérleti bútorcsalád

Szerethetően rozoga kísérleti bútorcsalád

2016. október 14. - Darqo

chris-wolston01.jpg

Chris Wolston amerikai designer, művész a szokatlan formavilágú bútorairól, lakberendezési tárgyairól vált ismertté a tengerentúlon. Esetlen és szerethető, akár személyiséggel is könnyen felruházható teremtményei mellett elég nehéz szó nélkül elmenni. Én abba a kategóriába tartozom, aki szereti őket, de én Tim Burton óta alapból vonzódom azokhoz a karakterekhez, akik külsőre lehet, hogy nem átlagosak, de a szokatlan felszín alatt rengeteg érdekesség rejtőzik.

Ha hiszitek, ha nem, a képeken látható Los Huesos Collection fantázianevű kísérleti bútorkollekció minden egyes darabja funkcionális használati tárgy, tehát bármennyire is úgy tűnik, hogy mondjuk a rozoga szék, szakadt puff/ülőke vagy ingatag asztal egy könyv súlya alatt is összerogyna, ez nincs így.

A poszt végén található videóból az is kiderül, hogy Wolston a „rozogaság” érzetét úgy éri el, hogy például szivacsból, hungarocellből, purhabból formázza meg a bútorok egyes alkatrészeit, majd a homokba ágyazott darabokat alumíniummal önti nyakon, a megszilárdult alkotóelemeket pedig végül precízen összeilleszti.

A szerteágazó, időigényes és nehéz eljárás miatt nem számíthatunk a sorozatgyártásra, de talán nem is kell, hiszen az egyediség szűnne meg létezni azzal, ha nem a tervező és nem saját kezűleg, cérnával körbecsavart szivacsdarabokat és más kellékeket alkalmazna a készítésnél...azért én elfogadnék egy-egy Wolston-féle bútorlényt!

chris-wolston02.jpg

chris-wolston03.jpg

chris-wolston04.jpg

chris-wolston05.jpg

chris-wolston06.jpg

chris-wolston07.jpg

chris-wolston08.jpg

chris-wolston09.jpg

chris-wolston10.jpg

chris-wolston11.jpg

chris-wolston12.jpg

chris-wolston13.jpg

chris-wolston14.jpg

chris-wolston15.jpg

chris-wolston16.jpg

chris-wolston17.jpg

chris-wolston18.jpg

chris-wolston19.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr188766634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása