Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Valódi embereknek, valódi otthonokba – IKEA 2017 / X

Valódi embereknek, valódi otthonokba – IKEA 2017 / X

2016. augusztus 19. - Darqo

2017_01.jpg

Minden évben, nagyjából mindig ugyanakkor, nyáron az új IKEA katalógus és ennek bemutatója vonja magára és a postaládákra a kiemelt figyelmet az egész világon. Rendszeres olvasóink már tudják, hogy mi azok közé tartozunk, akik várják az eseményt és az új katalógus átnyálazását 2-3 kávé és 4-5 ropogós péksütemény elfogyasztása közben, így természetesen örömmel számolok be most is a fejleményekről, újdonságokról és a kedvenc új termékekről.

Valódi embereknek, valódi otthonokba – ez a 2017-es katalógus szlogenje, és erősen fókuszál a konyhára, valamint minden hozzá kapcsolható foglalatosságra. Az IKEA képviselőinek elmondása szerint minden tettüket a valódi emberek igényei és álmai vezérlik. Nem csak feltételezett, nem alátámasztott elvárásoknak próbálnak megfelelni, olyan emberek formálják, mint te vagy én. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy rendszeresen megkérdezik a véleményünket a legkülönfélébb témákban, sőt még állítólag néha be is költöznek különböző emberekhez és együtt élnek velük, hogy megismerjék a szokásaikat.

2017_02.jpg

A közelmúltban harmadik alkalommal elkészített „Élet otthon” elnevezésű, a világ 12 nagyvárosára kiterjedő reprezentatív kutatásban például arról kérdezősködtek, hogy a konyha milyen szerepet tölt be az életünkben. A globális kutatás hazai kiegészítéséből pedig az derül ki, hogy a magyarok szerint a hálószoba után a konyha az otthon legfontosabb helyisége, amely nemcsak a főzés és étkezés központja, hanem a hely, ahol a barátokkal és a családdal időt töltenek, beszélgetnek.

2017_03.jpg

Vendégszerető nemzet vagyunk, 10-ből 4 válaszadó legalább havonta egyszer fogad vendéget, ami a régió országai közül Magyarországon nem stresszmentes, különös izgalommal és előkészületekkel jár. A kutatás eredményeiből kiderül, hogy a látogatásokhoz, melyek többségében családi és baráti ünneplések, gyakran közös étkezés is kötődik. Míg a magyarok többsége szívesen veszi, ha a vendégek ajándékkal, borral vagy egy csokor virággal érkeznek, a csehek és szlovákok alacsony elvárással fogadnak vendégeket: sokan megelégednek azzal is, ha a meghívott pontosan érkezik és leveszi a cipőjét.

2017_04.jpg

A válaszadók, ha vendégségbe érkeznek, nem szeretik, ha kiszolgálják őket, a legtöbben első helyen említették, hogy szeretnek segíteni a házigazdának az utolsó simítások befejezésében. Emellett azonban fontos számukra, hogy a lakás legyen tiszta és a vendéglátó fogadja őket egy üveg itallal. A magyarok legnagyobb félelmei között említhető, hogy a vendégeknek nem fog ízleni a felszolgált étel, illetve hogy nem készül el időben a főzéssel és a takarítással a házigazda. Érdekes, de nem annyira meglepő ezeket olvasni, valószínűleg nagyon sokan magukra ismernek az imént felvázolt eredményekben, én például igen.

2017_05.jpg

Az idei katalógus egyébként egy kicsit más, mint amit megszokhattunk, hiszen 13 IKEA-történettel érkezik, melyek bemutatják az IKEA sokszínűségét a valódi világban. A történetek világ körüli utazásra invitálják az olvasót. Ennek célja, hogy inspiráló példákat mutassanak azzal kapcsolatban, hogy az IKEA hogyan kapcsolódik a különböző kultúrák különböző embereihez. Ezek a történetek egyébként eltérő betűtípussal szerepelnek a katalógusban, hogy kitűnjenek a többi anyag közül. Újratervezett és a korábbihoz képest sokkal inspirálóbb IKEA katalógus-alkalmazást is kapunk, hogy jobban elmélyedhessünk a különböző tartalmakban.

2017_06.jpg

Nem utolsósorban pedig számos újdonsággal, új termékkel, új ötlettel találkozhatunk a katalógusban. Hagyományunkhoz híven a poszt második felében most is próbálom inkább az új kedvencekre helyezni a hangsúlyt, így egy kicsit érzékletesebb lehet számotokra, hogy ha még nem érkezett meg a 2017-es katalógus, miért érdemes várni a postást, vagy ellátogatni valamelyik áruházba. (A termékek nevére kattintva bővebb információkat találtok róluk.)

LIXHULT Tárolókombináció

lixhult.jpg

HÖSTFIBBLA Díszpárna

hostfibbla.jpg

TILLREDA hordozható indukciós főzőlap

tillreda.jpg

POPPIG Tálca

poppig.JPG

VÅRSTJÄRNA Takaró

varstjarna.JPG

FIRANDE kézi készítésű váza (és tál)

firande.png

DOFTKLINT Ágyneműhuzat-garnitúra

doftklint.jpg

ÄNGSTÖREL Ágytakaró

angstorel.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7610421584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása