Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fellógatott cipők dacolnak a gravitációval

Fellógatott cipők dacolnak a gravitációval

2016. július 06. - Darqo

pejac_shoes01.jpg

A villanypóznára, drótra dobált cipőknek számtalan értelmezést adnak az emberek; költözés, ballagás, leszerelés, szex, drog, territórium kijelölés, politika, művészet, gyilkosság, a mondanivaló talán annyi, ahány ember létezik a Földön, de egy biztos, úgy még senki nem láthatott ilyen cipőket, hogy azok a gravitációt meghazudtolva az ég felé lógnak. Idáig.

Az installáció készítője Pejac, a neves spanyol street art fenegyerek, aki a „Downside Up” című különleges és látványos helyspecifikus alkotásait Kelet-London utcáin helyezte ki, és amely egyébként szólókiállításának figyelemfelkeltő előzetese is egyben. Az ötlet szerintem zseniális, számomra azt tükrözi, hogy a megkövült elveinktől eltérően érdemes más szemszögből is megvizsgálni a minket körülvevő dolgokat.

Pejacról egyébként már korábban is írtunk hasonlóan érdekes alkotásaival kapcsolatban. Ha érdekel egy kicsit behatóbban is az egyedi látásmóddal rendelkező művész, akkor itt érdemes nézelődnöd. Errefelé egy remek magyar nyelvű cikket találtok a cipődobálás-jelenségről, a poszt végén pedig egy hosszabb videót is megnézhettek a témában.

pejac_shoes02.jpg

pejac_shoes03.jpg

pejac_shoes04.jpg

pejac_shoes05.jpg

pejac_shoes06.jpg

pejac_shoes07.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr678851892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása