Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hét vibrálóan színes, mágikus kőhalom a sivatagban

Hét vibrálóan színes, mágikus kőhalom a sivatagban

2016. július 01. - Darqo

ugo_rondinone01.jpg

Las Vegastól nem túlságosan messze délre, a sivatag közepén áll hét tarka sziklahalom. A 3-6 embernagyságú, festett mészkőszikladarabból felépített 9-10 méter magas alkotások óhatatlanul is a nyugat-európai megalitikus kultúra kiemelkedő jelentőségű építményegyüttesét, a Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbjeit idézik lelki szemeink elé, de a készítőjüknek nem az volt a célja, hogy egy 2.0-ás változatot készítsen.

Ugo Rondinone svájci művész az ember és a természet közötti megkérdőjelezhetetlen kapcsolatra, a bizonytalanság és a stabilitás, mesterséges és természetes közötti ellentétekre és kapcsolódási pontokra, egyediség és egység közötti összefüggésekre hívja fel a figyelmünket, amelyhez az élénk színeket hívta segítségül a folyamatosan vizuális orgiában kéjelgő, kissé már fáradt szemeink számára.

Az Art Production Fund és a Nevada Museum of Art által támogatott Seven Magic Mountains című látványos alkotás 2016 májusától két éven keresztül lesz megtekinthető az érdeklődők számára. (Fotók: Gianfranco Gorgoni)

ugo_rondinone02.jpg

ugo_rondinone03.jpg

ugo_rondinone04.jpg

ugo_rondinone05.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr198837006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása