Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Milyen az ideális pasi?

Milyen az ideális pasi?

2016. május 25. - Darqo

beauty01.jpg

Miután születésünktől kezdve mindenki megmondja, hogy mi a jó nekünk, elég nehéz megtalálni a saját válaszainkat a kérdéseinkre. Sok-sok-sok-sok, brutálisan sok munkával persze kifejleszthető, hogy ne mások véleménye alapján próbáljuk meghatározni magunkat, de ehhez tényleg iszonyatos mennyiségű munka kell, amit nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni, viszont legalább megéri a belefektetett energia...

Én például a mai napig küzdök és dolgozok azzal a gyerekkorból fakadó problémával, hogy nem annyira szeretek strandra járni, mert (túl) sokakhoz hasonlóan többször, több helyen megkaptam a lefitymáló tekinteteket, megjegyzéseket a „csiniktől”, teljesen mindegy, hogy hány éves voltam. Amikor kisebb voltam, a makulátlanul csodálatos külsejű embertársaink média általi túltolása miatt eltorzult elvárásokkal rendelkező átlag túlsúlyosnak látott, amikor felnőttem, a túlsúly mellé még a túl sok szőr is betársult, a lényeg, hogy sosem tudtam megfelelni a szépségideálnak.

Ahová nézek a szűkebb és tágabb környezetemben hozzám hasonlóan sokan végig szorongjuk az életüket kisebb-nagyobb mértékben, a legkülönfélébb témákban, de mindig abból fakadóan, hogy másokhoz viszonyítjuk magunkat. A Superdrug Online Doctor nevű internetes orvosi oldal is természetesen abból indul ki, hogy elvárásai vannak az örökké elégedetlen embereknek az ideális testalkattal kapcsolatban, de ezt legalább jó dolog a szemünk elé tárni, hátha okulunk belőle.

Tavaly a nőideállal kapcsolatban kérték meg különböző országok grafikusait, hogy photoshopolják át országuk szépségideálja szerint az átlagos modell képét – amely projekt anno letarolta a netet –, idén pedig a férfiak kerültek a középpontba. Számomra a legszembetűnőbb, hogy az egyébként szintén totál átlagos, mackós/aputestű New York-i fotós a 19 országból egyikben sem tartozik az ideál kategóriájába, ráadásul nem is kicsit, hanem nagyon nem, hiszen bár mindenki változtatott rajta, de volt olyan grafikus is, aki körülbelül semmit nem hagyott érintetlenül a külsején.

Talán az ilyen, valóságtól teljesen elrugaszkodott elvárások adják meg a totális elengedés lehetőségét, és persze adalékot ahhoz, hogy számunkra egészségesebb formára gyúrjuk az önértékelésünket, hiszen képtelenség megfelelni mindenkinek, mert hozzávetőlegesen annyi embernek kellene, ahányan élünk a Földön. Végül úgyis csak az fog számítani, hogy mi hogyan érezzük jól, boldogan és egészségesen magunkat a saját testünkben.

beauty02.jpg

beauty03.jpg

beauty04.jpg

beauty05.jpg

beauty06.jpg

beauty07.jpg

beauty08.jpg

beauty09.jpg

beauty10.jpg

beauty11.jpg

beauty12.jpg

beauty13.jpg

beauty14.jpg

beauty15.jpg

beauty16.jpg

beauty17.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr718743618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása