Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lakberendezés, dekor, belsőépítészet könnyedén - OCTOGON Deco 2016/1.

Lakberendezés, dekor, belsőépítészet könnyedén - OCTOGON Deco 2016/1.

2016. április 22. - Darqo

deco201601_01.jpg

Ameddig lehetett kapni idehaza, minden példányát megvettem a magyar Elle Dekor magazinnak, sőt azóta is féltve őrzöm a példányokat. Persze sok remek lakberendezéssel és belsőépítészettel foglalkozó magazinnal lehet találkozni az újságosnál, nekem mégis ez volt a kedvencem a fiatalos megközelítés, változatos stílus és a sokszínű témafelhozatal miatt.

Most felcsillant a remény, hogy átveheti egy új magazin a szerepét és betöltheti a tátongó űrt. A mostantól kéthavonta megjelenő OCTOGON Deco-ról van szó, amely a remek OCTOGON magazin külön újsággá fejlődő melléklete, és amelynek első lapszáma már kapható a nagyobb újságárusoknál.

Lehet, hogy közrejátszott a több mint 100 oldallal kényeztető igényes, változatos, laza és közérthető újság megkedvelésében, hogy a Manzárd történelembe a tavalyi év egyik kedvenc témájaként bevonuló Aranyélet-villa kivesézéséhez hasonlóan, az idén ősszel második évaddal folytatódó HBO sorozat egyik lakása is feltűnik egy sok-sok képpel megfűszerezett terjedelmes cikkben. (Aranyélet-cikkeinket itt és itt olvashatjátok el.)

image1.JPG

Vagy például a Bertóty Eszter belsőépítész által megálmodott Sasadi út környékén található többgenerációs családi ház bemutatója is a magazin jövőbeli beszerzésére ösztönöz, hiszen az upcycling-elv mentén kivitelezett belső terek határozott és elegáns formában nyújtanak inspirációt az újrahasznosítással kapcsolatban.

image2.JPG

De az is lehet, hogy az elődhöz hasonlóan a magazin megbecsülésére és polcra helyezésére inspirál majd, hogy 80-90%-ban magyar projektekkel, hazai alkotók munkáival foglalkozik és olyan érdekességeket is bemutat, mint például a Rimóczi Imre (Dinamó Építészcsoport) által megálmodott „franciás hangulatú”, teljesen átalakított, elsősorban külföldi üzletemberek részére kiadható mérhetetlenül elegáns és letisztult lakás a Kodály Köröndnél...

image3.JPG

...és az is, hogy olyan, gyönyörű és praktikus megoldásokkal teletűzdelt, kis alapterületű lakások is bemutatásra kerülnek benne, mint például a Bertóty Eszter nevéhez fűződő, 40 négyzetméter alatti fiatalos budai lakás, amelybe azonnal beköltöznék!

image4.JPG

Aztán végül rájöttem, hogy tulajdonképpen teljesen feleslegesen elemezgetnem, hogy miért jó az újság, mert számtalan apró, tetszető elemből épül fel ez az érzés egy masszív egységgé. Ezek csak nagyon szubjektív, kiragadott példák, sok hasonló nyalánksággal, praktikus tanáccsal, érdekességgel találkozhattok az igényességéhez képest meglepően alacsony áron kapható, várhatóan idén még három kiadással jelentkező OCTOGON Deco-ból. Üde és igényes színfolt a jelenleg kapható hasonló tematikájú magazinok között...szerintem!

010556150020160001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr578644100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása