Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Műalkotásokat az akciófigura gyűjteménybe?

Műalkotásokat az akciófigura gyűjteménybe?

2016. április 18. - Darqo

akciofigurak01.jpg

Megrögzött akciófigura-gyűjtögető vagyok, tavaly például abba a kategóriába tartoztam, akiket magával rántott a Star Wars hype, úgyhogy nagyjából minden szereplő itt díszeleg már a polcomon a különböző szuperhősök, mese és/vagy animációs film szereplők mellett. A japán Good Smile Company kezdeményezése pedig elgondolkodtatott, mert a The Table Museum című sorozatukban híres művészeti alkotásokat "akciófigurásítottak".

Ha valaha is álmodoztál arról, hogy mondjuk Rodin vagy Michelangelo egy-egy szobrával játszadozol, akkor a mozgatható Gondolkodóval, milói Vénusszal vagy Dávid szoborral megvalósíthatod a vágyaidat. Elég szürreális hangulatot áraszt magából az iménti kijelentés, de tulajdonképpen miért is ne lehetne ugyanúgy gyűjtögetni őket, akár rajongani egy-egy ilyen "műalkotásért", mint Batman-ért vagy Pókemberért?

Ezek a játékok egyébként ügyesen gondolják újra, modernizálják és teszik vonzóvá az eredeti alkotásokat vagy szimplán csak megalázzák az eredeti készítőik munkásságát? Vajon felébreszthető velük a gyerekek érdeklődése a művészet iránt? Számtalan kérdést vet fel a létük, és ez az, amitől igazán érdekessé és említésre méltóvá válik az egész történet. 

A kezdeményezés létjogosultságát bizonyítandó, a The Table Museum című sorozatban eddig kiadott összes figurát elkapkodták már, viszont van remény, mert időközönként „kívánságlistához” adhatóak az egyes darabok, mindig másik. Jelen pillanatban például egyedül Rodin Gondolkodó szobrára lehet előrendelést leadni, amely 4.298 jen, azaz körülbelül 11.000 forintnak megfelelő összegért kapható.

akciofigurak02.jpg

akciofigurak03.jpg

akciofigurak04.jpg

akciofigurak05.jpg

akciofigurak06.jpg

akciofigurak07.jpg

akciofigurak08.jpg

akciofigurak09.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr38086210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása