Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2015 – Városi művészeti projektek

Best of 2015 – Városi művészeti projektek

2016. január 07. - Darqo

best_of_2015_urban.jpg

A művészek, designerek nem csak az interneten, galériákban, múzeumokban varázsolták el az embereket, hanem szerencsére a köztereken megvalósított alkotásaikkal is. Olyan emlékezetes projekteket elevenítünk fel a mai napon, mint például Felice Varini egyetlen pontban összeálló gigantikus festményei, Eron falról lerepülő madarait vagy például Hua Tunan ösztönből festett, életerős alkotásai.

A Pichi & Avo nevű spanyol street art duó elképesztően látványos formában olvasztja egybe falfestményein a klasszikus és a kortárs hozzávalókat. Részletekért katt ide.

pichiavo01.jpg

A Studio Roosegaarde tavaly a Waterlicht című többértelmű, környezetvédelem fontosságát kiemelő látványos projekttel, alulról kicsit sarki fényre is hasonlító, egyébként megemelkedett tengerszintet imitáló kivetítéssel jelentkezett. Részletekért katt ide.

waterlicht01.jpg

Add Fuel portugál művész Lisszabon egyik terének elektromos dobozára festette rá legújabb alkotását, egy végtelenül látványos, elegáns és elgondolkodtató azulejo csempe-illúziót. Részletekért katt ide.

add_fuel01.jpg

Felice Varini tavaly sem hagyott minket brutálisan látványos anamorfikus alkotások nélkül, 2015-ben a La Villette – Paul-Delouvrier pavilon és a galéria nagyteremben álmodta és valósította meg legújabb észbontó illúzióit. Részletekért katt ide.

varini_new01.jpg

Eron egy aluljárón áthaladó bringaút be-és kivezetőjének szürke falaira festette meg térhatású ikeralkotásait, amelyek azt a hatást keltik, mintha a a madarak kiszabadulnának és tovarepülnének a festményekből. Még mindig gyönyörűek! Részletekért katt ide.

eron_birds01.jpg

Az 1010 néven ismertté vált német street art művész egy párizsi országútra festette fel a képen látható, körülbelül 4.500 négyzetméteres alkotást 400 liter festék felhasználásával, 7 nap alatt. Részletekért katt ide.

parishighway1010_01.jpg

A londoni Covent Garden vásárcsarnokában kiállított, levegőbe lógatott 100.000 hatalmas, fehér léggömbből összeálló különleges installációt Charles Pétillon francia művész készítette el a Londoni Design Fesztivál keretén belül. Részletekért katt ide.

charles-petillon01.jpg

Benjamin Løzninger francia művész egyszerű, ám nagyszerű ötlettől vezérelve felhőfotókkal gyönyörűzi fel a random tűz-és házfalakat, egyéb szürke vagy lehangoló városi környezetet. Részletekért katt ide.

cloud-project01.jpg

2015 egyik nagy-nagy találata számunkra street art és graffiti területen Chen Yingjie, ismertebb nevén Hua Tunan kínai művész, aki olyan érzékenységgel fogalmazza meg az egyébként ösztönből, nyersen és végtelenül lazán megfestett alkotásait, amelytől minden esetben tátva marad a szánk. Részletekért katt ide.

huatunantiger01.jpg

Tavaly nyár végén Párizs különböző épületeiről köszöntek vissza a fénygraffiti-emberállatkert élőlényeinek hatalmas, kedves, szürreális és ideiglenes portréi Julien Nonnon és az általa társ-alapított Le3 kreatív stúdió jóvoltából. Részletekért katt ide.

julien-nonnon01.jpg

Az Ella et Pitr művészduó minden évben képes felhívni magára a figyelmet, tavaly például a NuArt street art fesztiválra például a „világ legnagyobb kültéri festményét” készítették el. Imádtuk! Részletekért katt ide.

ellaetpitr_mural01.jpeg

Leon Keer 9 darab gumimacit ábrázoló izgalmas, anamorfikus alkotása a nyár folyamán letarolta a netet, mi is szerettük! Részletekért katt ide.

leon_keer01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr738117186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása