Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2015 – Környezetvédelem

Best of 2015 – Környezetvédelem

2016. január 06. - Darqo

best_of_2015_eco.jpg

Tavaly a környezetvédelem témakörét illetően sem volt okunk panaszra, számtalan példaértékű koncepcióval, megvalósult kezdeményezéssel találkoztunk. A folytatásban többek között szoborként újrahasznosított dísztárcsákkal, kulcsokkal, fakéreggel, hulladékkal, valamint virágmagokat tartalmazó kávéspohárral és más környezetbarát nyalánksággal találkozhattok.

Ptolemy Elrington brit művész több mint 12 éve foglalkozik különböző fémhulladékok és elhagyott dísztárcsák gyűjtögetésével és újrahasznosításával. Részletekért katt ide.

ptolemy_elrington01.jpg

Christophe Guinet (aka. Mr. Plant) francia művész, designer a környezetvédelem elkötelezett híve, különböző egyszeri és egyedi alkotásaiban az ember és a természet kapcsolatát boncolgatja. Részletekért katt ide.

tree_skate01.jpg

Ignacio Canales Aracil spanyol művész fura, vázaszerű szobrai érzékeny, törékeny és romantikus alkotások, amelyek mindegyike préselt növényekből készül a nem kevés precizitást és türelmet igénylő munkafolyamat során. Részletekért katt ide.

ignacio01.jpg

Dustin Yellin amerikai művész egymás mögé helyezett üveglapok közé szorított könyv-és újságlapok, utcán talált hétköznapi vagy éppen bizarr hulladékdarabok segítségével formázza meg különleges szobrait. Részletekért katt ide.

dustin_yellin03.jpg

A tavalyi év egyik legérdekesebb és legnagyobb figyelmet elérő innovatív környezetvédelmi projektjét a „Reduce.Reuse.Grow” nevű kaliforniai kreatív cég indította útjára a Kickstarteren. Olyan újrahasznosított, biológiailag lebomló papírból készített kávés poharakkal próbálták megnyerni maguknak az embereket, amelyek falaiba növénymagokat rejtettek. Részletekért katt ide.

biodegradable_coffee_cup01.jpg

Szennyezzük a környezetet? Szennyezzük a környezetet. Alejandro Duran mexikói multimédia művész Washed Up című projektjével döbbent rá minket az emberi hanyagságra. Részletekért katt ide.

alejandro_duran01.jpg

Veronika Richterová cseh művésznő megszállottan gyűjti a műanyag palackokat egy évtizede. Idejének nagy részért azzal tölti, hogy jópofa és egyedi szobrokat készít belőlük. Részletekért katt ide.

veronika_richterova01.jpg

Michael Moerkerk ausztrál művész újrahasznosított kulcsokból felépített szobraival azonnal elrabolta a szívünket. Részletekért katt ide.

moerkey01.jpg

Stefaan De Croock a.k.a. Strook belga grafikus, street art művész hagyományos alapanyagok és eszközök helyett újrahasznosított ajtókból (és más faanyagokból) készíti el műveit az utcán, a házfalakon. Részletekért katt ide.

strook01.jpeg

Tom Bruckhardt amerikai művésznek 8 hónapjába telt elkészíteni teljes egészében kartonból a képeken látható, ismeretlen művész dolgozószobájának pillanatba zárt életképét ábrázoló installációt. Részletekért katt ide.

tom_bruckhardt02.jpg

Alison Moritsugu amerikai művész a festményeihez, puzzle-szerűen összerakott festmény-installációihoz különböző méretű fadarabok szolgáltatják az alapot. Részletekért katt ide.

alison_moritsugu01.jpg

A Sprout World nevű dán cég által forgalmazott ceruza újrahasznosítható. Amikor elhasználtuk és majdnem csonkig hegyeztük, nem a kukába kell dobni a maradékot, hanem földbe dugni, rendszeresen locsolgatni és várakozni, amíg kifejlődik a növényünk. Részletekért katt ide.

sprout01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr468117174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása