Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2015 – Design

Best of 2015 – Design

2016. január 05. - Darqo

best_of_2015_design.jpg

Visszatekintő posztsorozatunk második napján a design témakörében írt bejegyzéseink közül hoztuk el nektek a kedvenceinket. Tavaly elhalmoztak minket a designerek, úgyhogy nehéz volt a választás. Olyan figyelemre méltó, érdekes, vicces vagy éppen innovatív, példaértékű alkotásokat találtok a folytatásban, mint például az egyetlen A4-es lapból készített lámpa, az illatokkal ébresztő óra vagy éppen a növénnyel együtt növő kaspó.

A Studio Smeets Design által forgalomba hozott letisztult és elegáns lakberendezési kiegészítő legalább három funkciót magába foglal: könyvespolcként, könyvjelzőként és olvasólámpaként használható. Részletekért katt ide.

lililite01_resize.jpg

Nicholas és Martha Desbiens a Desbiens Design Research alapítói meglepő ötlettel hódították meg az embereket, olyan egyedi vázákat készítenek, amelyeknek a megrendelők arcképei, pontosabban profiljaik körvonalai szolgáltatják a szokatlan formavilágát. Részletekért katt ide.

fahz01.jpg

A japán YOY design stúdió olyan zseniálisan egyszerű ötlettel állt elő, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A Poster című lámpakoncepció egyetlen egy darab A2-es méretű papírlapból készült. Részletekért katt ide.

yoy_poster01.jpg

A holland Studio DRIFT által megálmodott és kidolgozott, úgynevezett niktinasztia által inspirált gyönyörűséges Shylight a természetet és a technológiát egyesíti egyedi, váratlan és éppen ezért meglepő formában. Részletekért katt ide.

shylight01.jpg

A Kengo Kuma and Associates által újragondolt Tetchan a környék leglátogatottabb és legnépszerűbb helyévé vált. Hogy mire ez a nagy siker? Részletekért katt ide.

kengo-kuma01.jpg

Guillaume Rolland, egy 17 éves francia srác megunta, hogy nehezen tud reggelente felébredni, úgyhogy nem átlagos tinédzser módjára feltalálta a számára tökéletes megoltást, az illatokkal ébresztő digitális órát. Részletekért katt ide.

sensorwake01.jpg

Mike Warren elkészítette egy méregdrága lámpa DIY változatát és volt annyira jó fej, hogy a pontos leírást adott az egyes fázisokról, hogy bárki utána tudja csinálni. Részletekért katt ide.

mike_warren01.jpg

Mit szólnátok ahhoz, ha a lakásfelújítás közben a saját, egyedi, előre beprogramozott mintáitokat festhetnétek a falakra egy festőhengerek hangulatát idéző „ecsettel”? Benjamin Loinger osztrák ipari formatervező-hallgató innovatív koncepciója, a Printtex ezt az elképzelést váltaná valóra. Részletekért katt ide.

printtex01.jpg

A londoni székhelyű Studio Ayaskan „Growth” fantázianevű kaspói szó szerint együtt növekednek a bennük nevelt növényekkel, kiküszöbölve ezzel az évenkénti átültetés kényszerét. Részletekért katt ide.

studio-ayaskan01.jpg

Sebastian Errazuriz deigner a „The Wave Cabinet”-nél áttervezte a bútor nyitásának és zárásának megszokott eljárását. Egy tetszés szerinti lécet megemelve a többi, hozzácsatolt léc is hullámszerűen mozdul vele együtt, végtelenül látványossá és sokszínűvé téve ezzel ezt a funkciót. Részletekért katt ide.

wave-cabinet-by-sebastian-errazuriz01.jpg

A koreai Tale design stúdió csészéje, a Moon Glass a beleöntött folyadék mennyiségének segítségével a növekvő és fogyó Holdat juttatja eszünkbe. Részletekért katt ide.

moon_glass01.jpg

A Rekonect Notebook megpróbál egy jópofa alternatív megoldást nyújtani arra, hogy soha-soha többet ne tépjünk bele a számunkra fontos és birtokolni kívánt információba. Részletekért katt ide.

rekonect1.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr428117166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása