Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2015 – Művészet

Best of 2015 – Művészet

2016. január 04. - Darqo

best_of_2015_muveszet.jpg

Szokásunkhoz híven idén is egy kiadós visszatekintéssel indítjuk az évet, úgyhogy ezen a héten elhozzunk nektek 2015 kedvenc témáit. Ma a művészet kerül terítékre, többek között szög-és drótszobrok, ironikus grafikák, törékeny kerámia-és papírcsodák várnak titeket a folytatásban.

Eirik Solheim norvég művész az évszakok változását örökítette meg 1 éven keresztül oslói otthonának ablakából, majd 1 darab fotón és egy rövidke, 40 másodperces videóban tálalta számunkra a lenyűgöző végeredményt. Részletekért katt ide.

eirik_solheim01.jpg

John Bisbee amerikai szobrász szögekből építi a szobrait. Munkáival a tömör és a légies, geometrikus és organikus formák világában kalandozik. Részletekért katt ide.

john_bisbee01.jpg

JeeYoung Lee koreai művész a különleges fotóihoz Szöulban található apró stúdiójában, a két becses kezével építi fel a teljes díszletet, minden egyes elemét beleértve. Részletekért katt ide.

jeeyoung_lee_new01.jpg

Pez szabadúszó francia illusztrátor, festő a világot, ezen belül is a felületességet, hanyagságot és nemtörődömséget kritizálja, arra próbálja rávenni a nézőt, hogy próbáljon a dolgok mögé tekinteni. Részletekért katt ide.

pez00.jpg

Richard Stainthorp lélegzetelállítóan gyönyörű drótból készített szobraiért is rajongtunk a tavalyi évben. Részletekért katt ide.

richard_stainthorp01.jpg

Az 56. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Kiállítás egyik legérdekesebb installációját Chiharu Shiota japán művész készítette el, aki néhány csónak, "végtelen hosszúságú" piros fonal és pontosan 50 ezer darab kulcs kombinálásával varázsolta el a látogatókat. Részletekért katt ide.

chiharu_shiota01.jpg

Elliot Walker alkotásaiba az első pillanatban szerelmesek lettünk! Nem annyira a formavilágról szól ez az érzés, mint inkább finom eleganciáról, a színkavalkádról és arról a mondanivalóról, hogy érdemes a felszín alá is betekinteni, mielőtt általánosítunk és/vagy ítélkezünk valamiről. Részletekért katt ide.

elliot_walker01.jpg

Alexey Kondakov ukrán művész „Art History in Contemporary Life” című folyamatban lévő sorozatában klasszikus festmények szereplőit helyezi modern, hétköznapi környezetbe. Részletekért katt ide.

alexey_kondakov01.jpg

Bertrand Flachot francia művész a város-és tájképdarabkákat elképesztően részletesen kidolgozott illusztrációkkal egészíti ki. A sorozat elkészítésére az inspirálta, hogy egy tűzben minden korábbi munkája elégett. Részletekért katt ide.

bertrand_flachot01.jpg

A Mello + Landini nevű brazil művészduó az aprólékosság egy újabb, egyedi dimenzióját mutatta meg számunkra. Különböző vastagságú köteleket szednek szét szálaira és hihetetlenül látványos, fákat ábrázoló szobrokat/installációkat készítenek belőlük. Részletekért katt ide.

mellolandini01.JPG

Selçuk Yılmaz török művész szobraira minden alkalommal annyit írnánk csak, hogy „Úr-is-ten”. Lenyűgözőek! Részletekért katt ide.

yilmaz_tiger01.jpg

Alberto Bustos spanyol művész kerámiaszobrai a természet által inspirált végtelenül gyönyörű alkotások. Hajladoznak, egymásba tekerednek, önmagukba csavarodnak, mintha nem is emberi kezek formázták volna őket. Részletekért katt ide.

alberto_bustos01.jpg

Steve Cutts brit illusztrátor és animátor kegyetlen, csípős, maró, fájdalmasan jó alkotásait is imádtuk 2015-ben. Zombiként közlekedő mobilosok, gyorskajáktól folyóssá vált tévénézők, az emberek mint vírus a Föld számára. Részletekért katt ide.

steve_cutts01.jpg

Calvin Nicholls munkásságával kapcsolatban mind a mai napig nehéz szavakat találni, mert teljesen letaglóz az az aprólékosság és érzékenység, ahogy a papírral bánik. Részletekért katt ide.

calvin_nicholls01.jpg

Joanna Wirażka lengyel művész festővászonként használha a a lehullott faleveleket. Elképesztő városképeiért is rajongtunk 2015-ben. Részletekért katt ide.

joanna_wirazka01.jpeg

Ondrej Konupcik, ismertebb nevén Ondrash tetoválásai az első pillanatban elvarázsoltak minket. Simán elfogadnánk tőle egy-egy alkotást. Részletekért katt ide.

ondrash01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr848117164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása