Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Koncentrikus kerámiagyönyörök

Koncentrikus kerámiagyönyörök

2015. október 26. - Darqo

matt_chambers01.jpg

Eltartott egy darabig, amíg értelmezni tudtam Matthew Chambers alkotásait. Mármint, nem vagyok hülye, látom, hogy szépséges, hipnotikus, koncentrikus izékről van szó, de hogy ezek funkcióval rendelkező használtai tárgyak, például vázák, vagy „csak” önmaguk szépségéért létező szobrok, az nem derült ki számomra az első pillanatokban. Érdekelni kezdet, és imádom, amikor egy művész, designer eléri ezt az állapotot nálam.

Kiderült, hogy egy végtelenül tehetséges brit keramikusról van szó, aki és aki a Wight-szigeti Newportban található, körülbelül 20 négyzetméteres stúdiójában tölt heteket, hónapokat egy-egy ilyen szobor elkészítésével. Végtelenül aprólékos munkafolyamatról van szó, amelynek részleteit természetesen nem árulja el, de annyit azért ki lehet következtetni egy-egy fotóból, hogy a szobrok rétegeléssel, belülről kifelé haladva nyerik el a végleges formáikat.

Errefelé egy kicsit bővebben is lehet olvasni a művész munkásságáról.

matt_chambers02.jpg

matt_chambers03.jpg

matt_chambers04.jpg

matt_chambers05.jpg

matt_chambers06.jpg

matt_chambers07.jpg

matt_chambers08.jpg

matt_chambers09.jpg

matt_chambers10.jpg

matt_chambers11.jpg

matt_chambers12.jpg

matt_chambers13.jpg

matt_chambers14.jpg

matt_chambers15.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr747962256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása