Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

BRÉKINGNYÚZ: Hazai tervező az Electrolux Design Lab verseny döntőjében!

BRÉKINGNYÚZ: Hazai tervező az Electrolux Design Lab verseny döntőjében!

2015. szeptember 15. - Darqo

tobias_electrolux.png

Imént jött a hír, hogy meghozta az eredményt a kitartó drukkolás és szavazás, ismét hazai versenyzőért izgulhatunk az Electrolux Design Lab formatervezői verseny döntőjén! Tobias Tsamisis, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója egy interaktív jövőbeli osztályterem ötletével jutott a legjobbak közé. Tobias mellett 5 további pályázó van versenyben a fődíjért, a 10000 euró összegű jutalomért és a 6 hónapos fizetett gyakornoki állásért az Electrolux globális tervezőközpontjában.

A döntőbe jutott hat fiatal tervező október 15-én személyesen mutathatja be pályaművét a szakmai zsűri előtt Helsinkiben. Tobias Tsamisis, a MOME ösztöndíjas hallgatója főzés kategóriában nevezett Future Classroom nevű koncepcióját prezentálja. A jövő osztálytermeibe tervezett interaktív főzőpult játékos módon tanítaná a gyerekeket az egészséges és környezettudatos étkezés fontosságára. A mexikói Martha Fabiola García Bustos Voris nevű robotja segítene a gyerekeknek megtanulni, hogyan vigyázzanak a ruháikra. A dél-koreai Jeongbeen Seo Quadruple H nevű pályaműve légtisztító és hulahopp karika egyben. A litván Dominykas Budinas Air Shield néven olyan babakocsit tervezett, amely a legkisebbeknek teremt tiszta levegőt. Az Egyesült Királyság versenyzője, Jordan Lee Martin Bloom elnevezésű pályázata játékos leckéken keresztül oktatja a gyerekeket, sőt felnőtteket az egészséges étkezésre. Az oroszországi Mary Pilyugina Plato nevű robotja pedig bébimonitorként segíti a gyermekekkel való törődést.

”Az Electrolux Design Lab döntője mindig az év egyik legkiemelkedőbb eseménye számunkra. Nagyon üdítő érzés ennyi tehetséget és lenyűgöző ötletet egy helyen látni. A döntős hallgatók mind komoly és kiváló munkát végeztek. A döntőben pedig még egyszer utoljára elkápráztathatják a zsűrit, hogy elnyerhessék a fizetett gyakornoki állást az Electrolux tervezőközpontjában” – mondta Lars Erikson, az Electrolux formatervezési igazgatója és a Design Lab verseny zsűrijének elnöke.

Az Electrolux Design Lab célja, hogy felkeltse a fiatal dizájnerek érdeklődését a jövő otthonai iránt, illetve lehetőséget adjon nekik bemutatni elképzeléseiket, terveiket és tehetségüket a szakma és a nagyközönség előtt. Évről-évre egyre többen kapcsolódnak be a versenybe, és alkotnak az Electrolux szakmai támogatásával. Idén, az immár 13. alkalommal megrendezett versenyre, 60 országból 1500 fiatal tervező jelentkezett. A pályázók "Egészséges Boldog Gyerekek" témában kisebb és nagyobb gyerekeknek, családoknak terveztek. A verseny győztesét 10000 euróval, valamint egy hat hónapos fizetett gyakornoki állással jutalmazza az Electrolux. A második helyezett 6000 euró, a harmadik helyezett pedig 4000 euró összegű jutalomban részesül. A 2000 eurós közönségdíj nyertese a 35 elődöntős közül a legtöbb szavazatot szerző pályázó lesz.

A döntőt 2015. október 15-én, Helsinkiben rendezi meg az Electrolux. A prezentációkat és a díjátadó gálát 19 órától a Design Lab verseny weboldalán (http://electroluxdesignlab.com) és a vállalat Twitter csatornáján (https://twitter.com/Electrolux) élőben is közvetítik.

Az Electrolux Design Lab döntős pályaművei megtekinthetők a verseny weboldalán (www.electroluxdesignlab.com) és az Electrolux YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/user/electrolux/videos).

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr297790372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása