Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Legyen magyar a közönségdíjas! – Elindult az Electrolux Design Lab közönségszavazás

Legyen magyar a közönségdíjas! – Elindult az Electrolux Design Lab közönségszavazás

2015. július 08. - Darqo

electrolux_design_lab_2015_kozonsegszavazas.jpg

Június elején nagy örömmel adtunk hírt arról, hogy az Electrolux Design Lab idei versenyében két hazai diák is bejutott a legjobb 35 közé. Az idén 13. alkalommal meghirdetett nemzetközi formatervezői pályázaton Lakatos Botondnak és a nálunk ösztöndíjas Tobias Tsamisisnak szurkolhatunk, illetve elindult a közönségszavazás is, úgyhogy ezen a fronton is érdemes mindent megtennünk, hogy valamelyikük megnyerhesse a közönségdíjat.

Ahogy az előző bejegyzésben jeleztük, az elmúlt hónapban a pályázók az Electrolux szakértőitől kapott instrukciók alapján továbbfejlesztették a pályaműveiket. A frissített pályamunkák alapján dől majd el, kik jutnak tovább a döntőbe. Szeptember 15-én jelentik be, hogy ki az a 6 pályázó, akik a végső megmérettetésen élőben is prezentálhatják pályamunkájukat a nemzetközi zsűri előtt.

Botond és Tobias is frissítették a koncepcióikat és remek képeket publikáltak a vizuálisan is alaposan csiszolt tervekről.

Lakatos Botond textilápolás kategóriában egy gyerekeknek kitalált folteltávolító tervével nevezett. A Magic Wand hagyja kibontakozni a kicsik önállóságát és segít a szülőknek a házimunka egyszerűsítésében.

Botond így nyilatkozott nekünk a koncepciójáról: „A versenyre a textilápolás kategóriában neveztem egy különleges folt tisztítóval amelyet gyermekek is használhatnak. Egyelőre a top 35 a cél, hiszen a tárgy képességeiből csak egy ízelítőt láthatunk az első fordulóban, remélem, hogy továbbjutóként bemutathatom mire képes még ez a tárgy. A tervezéskor elsősorban a gyermekek önállósodása foglalkoztatott, és hogy ez hogyan segíthet a szülőknek a hétköznapokban. Hogyan tudja kivenni a részét a gyermek az otthoni teendőkből úgy hogy szinte észre sem veszi.”

Lakatos Botond tervére az alábbi linken szavazhattok: http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/magic-wand/

lakatos_botond_magic_wand001_resize.jpeg

lakatos_botond_magic_wand002_resize.jpeg

lakatos_botond_magic_wand003_resize.jpeg

lakatos_botond_magic_wand004_resize.jpeg

lakatos_botond_magic_wand005_resize.jpeg

lakatos_botond_magic_wand006_resize.jpeg

Tobias Tsamimis, a MOME ösztöndíjas hallgatójaként a főzés kategóriában versenyez. Future Classroom néven általános iskolai osztálytermekbe tervezett interaktív főzőpultot, ami helyes táplálkozásra és önállóságra tanítaná a jövő diákjait.

Tobias így nyilatkozott nekünk a koncepciójáról: „Kihívást jelentő feladat volt rájönni, hogyan lehet egy akvapónia rendszert egy osztályterembe integrálni. A leglényegesebb az volt, hogyan tehető ez érdekessé a gyerekek számára. Végül az segített, hogy visszagondoltam az iskolás éveimre, és eszembe jutott mennyire szerettem gyűjteni és cserélni dolgokat. Ezért a gyerekek jutalmat kapnak a konyha használatáért, ami gyűjthetnek és cserélgethetnek egymás közt. Így együtt tanulnak és fejlődnek.”

Tobias Tsamisis tervére az alábbi linken szavazhattok: http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/future-classroom/

tobias_tsamisis01_resize.jpeg

tobias_tsamisis02_resize.jpeg

tobias_tsamisis03_resize.jpeg

tobias_tsamisis04_resize.jpeg

Szavazatodat 2015. szeptember 14-ig adhatod le. Megéri, hiszen egy szerencsés voksoló kétszemélyes utat nyerhet Helsinkibe, az Electrolux Design Lab döntőjére. A játék részleteiről a www.electroluxdesignlab.com oldalon tájékozódhattok. Korábbi bejegyzéseinket a témában errefelé találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr787608124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása