Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A gyerekesek legyőzték a kutyásokat a designpályázaton - ProjektX

A gyerekesek legyőzték a kutyásokat a designpályázaton - ProjektX

2015. április 02. - Darqo

01.jpg

Hoffer Gábor kettő az egyben babakocsi és gyerekkocsi ötletét választotta meg a közönség a ProjektX versenyben, amit egy Fiat 500X autóval honorál az olasz cég. Ennél talán még nagyobb öröm a designer számára, hogy a Fiat hozzálát ötlete fejlesztéséhez is.

03.jpg

Gulyás Sára, a verseny zsűrijének elnöke kíváncsian várta a végeredményt. A több mint 370 pályázati anyagból nem véletlenül választott egy-egy olyan ötletet, melyek a Fiat 500X közönségét jól reprezentálják: „Kíváncsi voltam, hogy melyik célcsoporthoz illő tárgyat fogják preferálni az emberek. Kutyások, vagy gyerekesek? Bárki lehetett volna a befutó, hisz mindkét tárgy koncepciója nagyon tetszett. Jó volt együtt dolgozni az ötletadókkal. Gábor terve, ha egyszer megvalósul biztos egy nagyon szuper termék lesz, amit én is ki fogok próbálni, ha lesz gyermekem.” Gábor nyertes tervét azért tartja különlegesen jónak, mert tökéletesen illeszkedik az 500X-hez, és olyan valós problémákra ad megoldást, amire sokaknak lehet igénye.

02.jpg

A győztes ötlet, a Foldee, egy mozdulattal alakítható át gyereküléssé és betehető a hátsó ülésre. Ezzel megspórolható számtalan olyan kellék, melyek a csomagtartóban foglalnák a helyet, vagy plusz pénzbe kerülnek. Gábor szerint ő inkább a szülők igényére érzett rá, nem feltétlenül női autós kiegészítőről álmodott: „Nincs tisztán női vagy férfi igény egy autóval szemben. Ráadásul az 500X nem egy tipikusan női autó. Egy férfi éppen olyan stílusos lehet benne vezetőként, mint egy hölgy. Az olasz nem csak a zene, de a design nyelve is bizonyos szempontból. Elég ránézni a különféle jobbnál jobb tárgyra, autóra, vagy csak egyszer elmenni a design hétre Milánóba. Ez is inspirált engem, miközben az ötlet kidolgozásával foglalatoskodtam. Nagyon örülök a nyereménynek. A család egyébként is elkötelezett Fiat rajongó. Az új autó jól fog passzolni anyósom kicsi 500-asához.”

A Foldee fejlesztését a Fiat ígéretéhez híven elkezdi, akit érdekel Gábor terve, a www.500X.hu oldalon bővebb információt is talál róla. Korábbi bejegyzéseinket a témában itt olvashatjátok el. Mi is gratulálunk a nyertesnek!

04.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr67333816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása