Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A világ első „elültethető” kávés pohara

A világ első „elültethető” kávés pohara

2015. március 30. - Darqo

biodegradable_coffee_cup01.jpg

A hónap egyik legérdekesebb és legnagyobb figyelmet elérő innovatív környezetvédelmi projektjét a „Reduce.Reuse.Grow” nevű kaliforniai kreatív cég indította útjára a Kickstarteren. Olyan újrahasznosított, biológiailag lebomló papírból készített kávés poharakkal próbálták megnyerni maguknak az embereket, amelyek falaiba növénymagokat rejtettek.

A kezdőtőkeként remélt 10 ezer dollár majdnem dupláját összegyűjtő kampányban bemutatott Coffee Cup v1 névre keresztelt poharak a választás lehetőségét kínálják a kávéfogyasztóknak, hiszen a „hagyományos” szemetelős mozdulatsorok mellett dönthetnek úgy is, hogy újabb és újabb növényekkel örvendezteti meg a természetet és kedvelőit.

A magokat vízzel lehet kioldani a papírból, majd értelemszerűen elültetni és várni a fejleményeket. Annak sem kell aggódnia, akinek nincs kedve ezzel molyolgatni és inkább (remélhetőleg) a kukába dobná a poharat, hiszen a poharak a magokkal együtt körülbelül 180 nap alatt lebomlanak, értékes tápanyagot biztosítva a környezetüknek.

Első körben különböző fák magvait tervezik beleépíteni és egyelőre csak poharakba, de természetesen a Földön fellelhető növényeket, illetve a különböző papírtermékeket figyelembe véve az ötletük számos kreatív megoldást rejt még magában.

biodegradable_coffee_cup02.jpg

biodegradable_coffee_cup02-02.jpg

biodegradable_coffee_cup03.jpg

biodegradable_coffee_cup04.jpg

biodegradable_coffee_cup05.jpg

via: bored panda

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr377265049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása