Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Milyen egy fatörzs belülről? Ilyen!

Milyen egy fatörzs belülről? Ilyen!

2015. március 25. - Darqo

middle_fork01.jpg

Ha valaha is kíváncsi voltál arra, hogy hogyan nézhet ki egy fatörzs belülről, akkor John Grade a te embered. Történt ugyanis, hogy az amerikai művész számtalan önkéntes segítségével elkészítette egy 140 éves nyugati hemlokfenyő (Tsuga heterophylla) törzsének tökéletes, üreges mását a seattle-i MadArt galériában.

A Middle Fork című elképesztően aprólékosan felépített, kegyetlenül látványos szobor készítése még 2014 elején kezdődött. Először mintát vettek a kiszemelt fa törzséről, majd a formákat elszállították a galériába, ahol a következő 12 hónapban a művész és több száz önkéntes (köztük sokan az utcáról betérő kíváncsiskodók voltak) felépítette a több százezer apró, újrahasznosított cédrusfa blokkokból a törzs rácsszerkezetű másolatát.

A gyönyörűséget még április 25-ig lehet megtekinteni az említett helyszínen, aztán körülbelül 2 éves turnéra indul, úgyhogy érdemes lesz figyelni a különböző nagyobb múzeumok, galériák programját.

middle_fork02.jpg

middle_fork03.jpg

middle_fork04.jpg

middle_fork05.jpg

middle_fork06.jpg

middle_fork07.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr627218861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása