Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Törékeny szoborcsodák préselt növényekből

Törékeny szoborcsodák préselt növényekből

2015. február 20. - Darqo

ignacio01.jpg

Gyanítom, hogy az falevelek, különböző növények, termések gyűjtögetésének, előbbiek könyvlapok közé préselésének, utóbbiak figurákká tűzdelésének élménye azért nagyjából mindenkinek könnyen felidézhető a gyerekkorából.

Nos, Ignacio Canales Aracil spanyol művésznek ez a tevékenység a mindennapjai részét képezi, és bár a technika több ezer éves, a kezei közül kikerülő alkotások mégis egyediek. Jól olvastátok és jól is látjátok, a fura, vázaszerű szobrok, érzékeny, törékeny és romantikus alkotások mindegyike préselt növényekből készül a nem kevés precizitást és türelmet igénylő munkafolyamat során.

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy éppen Madridban töltitek az időtöket és esetleg élőben is megtekintenétek Aracil munkáit, érdemes február 28-ig ellátogatni a Lucia Mendoza galéria Contemporáneo című csoportos kiállítására.

ignacio02.jpg

ignacio03.jpg

ignacio04.jpg

ignacio05.jpg

ignacio06.jpg

ignacio07.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr667164467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása