Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az Elnök

Az Elnök

2014. december 11. - Mocca

1.jpg

Lassan időszerű, hiszen két hét és itt a Karácsony, gondoltuk körbenézünk kicsit fenyő ügyben. Nem a megcsonkított „karifának valók” között. Apropó, ha már fenyő, balga módon elképzeltünk egy olyan országot, ahol a szervilis jogalkotó nem a kiskorút/újságírót kötelezi a morálisan ingoványos pisitesztre, hanem a kompetens a termelőt/kereskedőt mondjuk a földlabdás forgalmazásra... De vissza az élőfák világába, a Sierra Nevada hegyvidékén a Sequoia Nemzeti Park ad otthont az óriások erdejének (Giant Forest). Itt él a bolygó legnagyobb élő fája a Sequoia giganteum. A fák matuzsálemei a hegyi mamutfenyők, amelyek akár 2-4000 évig is elélnek.

Amikor Parisz, a trójai herceg elrabolta Menelaosz király feleségét, Szép Helénát, Menelaosz harcba hívta a görögöket. A sereget a testvére, Mükéné királya, Agamemnón vezette azzal a céllal, hogy visszaszerezzék a szökevény asszonyt. Az eredmény egy tízéves, véres ostrom

Trója

melyben sok hős, köztük Hektór és Achillész is életét vesztette. A háborút végül a görögök nyerték meg a leleményes Odüsszeusznak köszönhetően, aki ragyogó tervvel állt elő. Tanácsára az ostromlók elhajóztak, mintha beismerték volna vereségüket, de hátrahagytak egy hatalmas falovat. Időszámításunk előtt kb. 1200-ban járunk.

Hozzávetőleg abban a korban/időben, mikor egy kontinenssel meg egy óceánnal odébb Sierra Nevada-ban a Kings Canyon gleccservölgyben bújt elő a földből az a törékeny hajtás (nevezzük ágacskának, de még jobb, ha ágvégződésnek...), ami az azóta eltelt 3200 év alatt egy 8,2 méter törzsátmérőjű, 75 méter magas, 1300 m³ törzs térfogatú gigásszá cseperedett, melynek ágait 2milliárd tűlevél borítja és e tekintélyt parancsoló méretekkel jelenleg a Föld második legterebélyesebb óriásfája cím büszke birtokosa. Itt ő a főnök,

a Giant Forest „Elnöke”...

3200-year-old-tree-sequoia-national-park.jpg

 

 

via: nps.gov

Csak szólunk, MANZÁRD DISKO dechúsz...!4!!  Bulika infóért kattanj a képre!

manzárd event.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr146974925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása