Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Több százezer emlékpipacs a londoni Towernél

Több százezer emlékpipacs a londoni Towernél

2014. november 24. - Darqo

ceramic-poppies01.jpg

1918. november 11-én, délelőtt 11 órakor ért véget hivatalosan az első világháború. A háború után ezt a napot az Emlékezés Napjává (Remembrance Day) nyilvánították a Brit Nemzetközösség országaiban. Ezen a napon a háborús hősökre, a külföldi fronton harcolt veteránokra és a béketeremtő és békefenntartó műveletekben részt vett katonákra emlékeznek.

Az Emlékezés Napjának jelképe a pipacs, ilyenkor az emberek pipacsos kitűzőket hordanak a ruhájukon. A szimbólum eredete a napóleoni háborúkat lezáró waterlooi csatáig vezethető vissza, feljegyzések szerint az ütközet után nem sokkal pipacstenger borította be a harcmezőt.

A pipacs nem csak a ruhákon, hanem más formában is gyakran megjelenik ezen a napon. Paul Cummins keramikus és Tom Piper jelmez-és divattervező idén például 888.264 darab kézzel készített kerámiapipacsot helyezett ki a híres londoni Tower kiszáradt vizesárkához, amely szám a brit birodalom első világháborús áldozatait szimbolizálja. Az épület ablakán kiömlő pipacsok telepítése még nyáron kezdődött 8.000 önkéntes segítségével, az utolsó darabokat pedig november 11-én ültették a földbe. A dolog szó szerinti és átvitt értelemben vett nagyságát bizonyítandó, még Vilmos herceg, Katalin hercegnő, és Harry herceg is ültetett pipacsokat a helyszínen.

A kerámiapipacsok egyébként megvásárolhatóak, 25 fontba kerül egy-egy példány. A készítők a nettó bevételt 6 jótékonysági szervezet között osztják majd el.

ceramic-poppies02.jpg

ceramic-poppies03.jpg

ceramic-poppies04.jpg

ceramic-poppies05.jpg

ceramic-poppies06.jpg

ceramic-poppies07.jpg

ceramic-poppies08.jpg

ceramic-poppies09.jpg

ceramic-poppies10.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr366927945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása