Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Pimp my Pipe eredményhirdetés! - Újpest térképét festi a Színes Város a FŐTÁV távhő-vezetékére

Pimp my Pipe eredményhirdetés! - Újpest térképét festi a Színes Város a FŐTÁV távhő-vezetékére

2014. október 09. - Mocca

pimp-my-pipe-tavvezetek-grafika-draft-v80.jpg

A FŐTÁV ötletéről még augusztus közepe felé írtunk, mikor útjára indították a Pimp My Pipe pályázatot, melyben az Elem utca egyik távhővezetékére lehetett izgalmas elemeket ráálmodni. Az eredmény minden előzetes várakozást felülmúlt. A szeptember 15-én lezárult versenyre 485 felhasználó, több mint 3200 művet töltött fel a cég facebook oldalára.

Budapesten nap mint nap "botlunk bele" föld felett vezetett távhő-vezetékekbe, melyek hasznosak, de nem feltétlenül szépek, ezért amíg ezek nem kerülnek a földfelszín alá, a FŐTÁV azt tűzte ki célul, hogy kihasználva a felületeket, színesebbé varázsolja a lakótelepi köztereket, elsőként Budapesten, a IV. kerületi Elem utcában futó távhővezeték szakasz újjávarázsolása a városlakók ötlete alapján.

A FŐTÁV célja a Pimp My Pipe köztérszínesítő pályázattal, hogy – folytatva a tavaly elkezdett I LOVE PANEL kampánysorozatot – felhívja a figyelmet arra, hogy a panel lakótelepek és a panellakások élhető és szerethető lakókörnyezetet tudnak biztosítani az embereknek.

A 485 beérkezett pályázati anyagból egy 6 tagú zsűri  - Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.) - az első 50 legtöbb szavazatot kapott alkotásból választotta ki a nyertes pályázatot, Lehoczki Zsuzsa  Újpest térkép részletét, amit a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja fog felfesteni a távhővezetékre.

 A Pimp My Pipe verseny helyezettjei:

 

1. helyezett: Lehoczki Zsuzsa

A szakmai zsűri döntése alapján Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című pályázati anyaga mintájára kerül megfestésre a vezeték, melynek végső terveit a Színes Város köztérszínesítő csapat készíti el. A zsűri döntésében az elsődleges a beérkezett pályázati anyagok koncepciójának elemzése és értékelése volt. A nyertes „Térkép” pályázat azért nyerte el a zsűri egyöntetű tetszését, mert a kerületi identitást tükrözi. A lokális értékek és városrész szerkezet megerősítése a kerülethez való tartozás, kötődés érzését erősíti, mely szintén fontos szempont a városszínesítés mellett. Mindennapi életünk meghatározó része a lakókörnyezetünk, ezért fontos, hogy szépnek, komfortosnak ítéljük meg és kötődjünk hozzá.

Lehoczki Zsuzsa - Térkép.JPG

 

2. helyezett: Fekete Tünde - Budapest felett az ég

Fekeket Tünde - Budapest felett az ég..png

 

3. helyezett: Botos Barbara - Zsiráf loves Budapest

Botos Barbara - Zsiráf love Budapest..png

 

Közönségdíjas: Zsoldos Adrienn - Budapest az én városom

ZSOLDOS ADRIENN Budapest az én városom.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr716767655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása