Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Alternatív valóság a vázlatfüzetből

Alternatív valóság a vázlatfüzetből

2014. október 08. - Darqo

troqman01.jpg

Amatőr fotósként sokszor kerülök olyan helyzetbe, amikor úgy érzem, hogy a megörökítésre váró pillanatból hiányzik valami csettintés, egy szereplő, tárgy, egy szín, valami apró alkotóelem, amivel újszerű, különleges, meglepő hangulattal dobhatnám fel az alapkoncepciót.

Néha sikerül, azonban többször van úgy, hogy inkább más témát keresek, pedig ilyen alkalmakkor könnyebb lenne a dolgom, ha például úgy tudnék rajzolni, mint mondjuk David Troquier, egyre ismertebb nevén Troqman, francia szabadúszó illusztrátor (akiről annál, hogy egy vázlatfüzettel járja az utcákat, sokkal többet nem igazán lehet megtudni).

Ahogy a képeken is látszik, a felvetésem csak félig állja meg a helyét, hiszen a párizsi születésű, jelenleg éppen Amszterdamban élő és alkotó művész inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy az adott környezettel kölcsönhatásban álló viccesen eltúlzott illusztrációi kerüljenek a középpontba, semmint a fotón szereplő környezet, tehát a ló túlsó oldalán áll, de ez a lényegen persze semmit nem változtat. Ő egy tehetséges művész, akinek minden egyes alkotása egy-egy üdítő pillanattal ajándékoz meg minket, nekem pedig lehet, hogy nyafogás helyett rajzolnom kellene és mondjuk elegyítenem a két technikát.

Ha bejönnek az alkotásai a Facebook, Tumblr és az Instagram profilját is ajánlom figyelmetekbe.

troqman02.jpg

troqman03.jpg

troqman04.jpg

troqman05.jpg

troqman06.jpg

troqman07.jpg

troqman08.jpg

troqman09.jpg

troqman10.jpg

troqman11.jpg

troqman12.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr256747047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása