Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy távhővezeték második élete a Főtáv jóvoltából - Pimp my Pipe

Egy távhővezeték második élete a Főtáv jóvoltából - Pimp my Pipe

2014. augusztus 18. - Mocca

pimp-my-pipe-tavvezetek-grafika-draft-v8.jpg

Adja ki a jelszót a FŐTÁV. A cég nagyszerű ötlete beleillik abba az örvendetesen szaporodó színekkel az apátia elleni kezdeményezés-cunamiba, melyek célja Budapest eredetileg életigenlő (emlékszünk még erre, ugye?) arcát, a város valódi vitalitását már-már vérlázítóan álcázó unalmas „szürke foltok” vidám színekkel történő kreatív (f)újratöltése. A Pimp my Pipe közösségi köztér pályázat – szinkronban a többi király projekttel – egy újabb remek civil szféra kapcsolódási pont, lehetőség arra, hogy a város élhetőbb legyen azáltal, hogy a városlakók életében... a te életedben előbb-utóbb felbukkanó problémák orvoslásában vagy azok megelőzésében tevékenyen részt vegyél vagy egyszerűen azért, hogy színesebbé, ergo élvezhetőbbé tedd a makrokörnyezeted. Egyúttal lehetőség arra is, hogy a látottakból ötletet merítve te is életre hívj egyet.

De még mielőtt rátérnénk a részletekre, a pályázattal kapcsolatban a Pimp my Pipe két arca, Busa Pista és Zsolaa is üzent nektek!

 

 

Busa Pista:

Aki alkotni, annak most új lehetőséget jelenthet a lakótelep melletti FŐTÁV cső lefújása. A Filatorigát legális fala után, végre van még egy olyan felület, ami széppé teheti a város összképét. Remek ötletnek tartom a kezdeményezést, mert lehetőséget biztosít a fiatalok kreativitására és színesebbé teszi a várost. A másik pozitív szempont, hogy legálisan festhetnek a csőre a nyertes graffitisek, ráadásul elég nagy a felület, de ezt a Pimp My Pipe klippben úgyis látni fogjátok.

CC8R2740_Ok.jpeg

 

Zsolaa:

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a kampánynak. Lakótelepen nőttem fel én is. Szerettem, csak jó élményem van ezzel kapcsolatban, de ettől függetlenül szerintem mindig szükség van minden olyan kezdeményezésre ami feldobja a környezetünket. A graffitik mára elfogadott művészetként is működnek és az elkészült munkák sokkal szebbek, ha engedélyezett keretek között jöhetnek létre, hiszen a művészek nyugodtabban alkothatnak. A FŐTÁV csövei elég izgalmas felületet jelenthetnek a kampányban induló kreatív tehetségeknek. A nyertes majd igazán büszke lehet, hogy az ő műve díszíti az egyik Újpesti utcát és a profi körülmények között megvalósult kreációja, örömet ad az arra járóknak. 

Felhívás: I love Panel – Pimp my Pipe

Ha fontos számodra, hogy szép legyen a környezet, amiben élsz és van ötleted, hogy miként tehetnéd színesebbé, akkor itt egy pályázat, amit Neked találtak ki!

A Metropol 2013-as „Pimp my rack!” kampányának ötletén és sikerén felbuzdulva a FŐTÁV úgy döntött, hogy köztér színesítő pályázatot ír ki. A Társaság a Kreatív Social Media Best Practice versenyén a Metropol kampányával megosztott második helyezést ért el kategóriájában az „I LOVE PANEL – Panellakás szépségverseny” pályázatával, ezért döntött úgy, hogy ezt a két műfajt most ötvözi és egy Facebookos applikáció és a kapcsolódó pályázat eredményeképp egy távhő-vezetéket fog lefesteni közösségi módszereket alkalmazva.

A Pimp My Pipe, egy közösségi köztér színesítő projekt

augusztus 18. és szeptember 15. között

melynek során a városlakók ötletei és szavazatai alapján egy szakmai zsűri dönt arról, miként újuljon meg a IV. kerületben található föld fölött futó távhő-vezeték.

A nyertes pályaművet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg. A csoport tagjai mára már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.

Mindennapi életünk meghatározó része a lakókörnyezetünk, az otthonunk, ahova nap, mint nap hazatérünk, ezért fontos, hogy szépnek és komfortosnak ítéljük meg. A különböző lakásformák és lakásmódok mind ugyanazt a célt szolgálják: legáltalánosabb funkciója, hogy emberek laknak benne, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő lakáskörülmények biztosítása önmagunktól is függ – hiszen mi is hozzá tudunk járulni a környezethez és ez által alakítani tudjuk az életminőségünket.

pmp_logo.png

Játékleírás

A Játék a Facebook közösségi oldalán egy kifejezetten erre a célra létrehozott alkalmazás keretében zajlik, ahova a Játékszabályzat és Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után a játékban részt venni kívánók regisztrálhatnak. Profi grafikusok és lelkes csőszínesítők egyaránt jelentkezhetnek.

Készíts egyedi designt, kezdj bele az applikációban található rajzprogrammal a csőszínesítésbe, vagy töltsd fel saját grafikai szoftvereddel készített alkotásod, és ha szavazatokkal a legjobb ötven közé kerülsz, plusz a szakmai zsűri is téged választ, akkor a távhő-vezeték a te terveid alapján fog megújulni. Emellett egy MacBook Air boldog tulajdonosa is lehetsz!

A szakmai zsűri a legkedveltebb 50 versenyzőből választja ki a 2. és 3. helyezettet is, akik egy-egy iPhone 5C (16GB) -t nyerhetnek, valamint a szavazók által legtöbb like-ot gyűjtő versenyzőt – különdíjasként – egy iPhone 5C (16GB) telefonnal díjazza a FŐTÁV. A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy iPod nano.

A pályaműveket (maximum 10 db/fő) augusztus 18. és szeptember 15. között lehet feltölteni A jelentkezési feltételeket, a játék pontos menetét, valamint a sorsolás részleteit a www.facebook.com/fotavzrt oldalakon érhetik el.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr886601081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása