Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Intelligens tanulóházak Svédországból - Smart Student Units by Tengbom Architect

Intelligens tanulóházak Svédországból - Smart Student Units by Tengbom Architect

2014. július 28. - Mocca

Smart-Student-Flat-Tengbom-Architects.jpgNem csak a svéd, de az egész skandináv régió egyik legmeghatározóbb, egyben a világ egyik legrégebbi építészeti cége a Tengbom Architect. Az Ivar Tengbom és Ernst Torulf által 1906-ban alapított vállalat a kezdetektől arra törekedett, hogy a kezük közül kikerült épületekben – legyen szó zöldmezős beruházásról, vagy felújításról – ötvözzék a modernt a hagyományossal, fokozott figyelmet fordítva arra, hogy az ökológia kéz a kézben járjon az emberközpontú megközelítésekkel.

Ezekkel az elvekkel összhangban, valamint az egykori vándor fűrészüzemből mára a faipari építészeti megoldások piacvezető cégévé fejlődött családi vállalkozással a Martinsons-al együttműködve tervezték meg azokat a – szén-dioxid semleges, megújuló erőforrás – „Intelligens tanuló házakat” melyeket Virserum és Lund városokban a 2012-es prototípus tesztelése után, rendeltetésszerűen 2013-ban foglalhattak be első alkalommal a helyi főiskolás-egyetemi népek.

Az ésszerűség határain belül racionalizált élettérként szolgáló, egyenként 10 négyzetméteres hallgatói apartmanokban, ami lehet fából van, ezzel minimálisra csökkentve a környezetre gyakorolt hatást, nem utolsósorban felére [2500 € / hó] az arrafelé is deficites diákpénztárcák kitettségét. Az apró méretek ellenére a barátságos kabinok mindennel fel vannak szerelve: konyha, fürdőszoba, miniloft pihenésre, és van még saját – kapálható – kiskert szerűség is.

Virserum_4 (1).jpg

virserum_4.jpg

Smart-Student-Flat-Tengbom-Architects-6.jpg

Smart-Student-Flat-Tengbom-Architects-2.jpg

Smart-Student-Flat-Tengbom-Architects-4.jpg

Smart-Student-Flat-Tengbom-Architects-5.jpg

Smart-Student-Flat-Tengbom-Architects.jpg

via: tengbom.se

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr366551789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása