Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Budapest Pride 2014 – Mert nyitottnak lenni menő!

Budapest Pride 2014 – Mert nyitottnak lenni menő!

2014. június 27. - Darqo

Budapest Pride 2014 01.jpg

Biztosak vagyunk abban, hogy azokat, akik a kordon mögé zárva gyűlölettől eltorzult arccal rekedésig buziznak, nem fog meggyőzni semmi arról, hogy a saját, kezelendő agressziójukon kívül nincs más, amit ki kellene iktatni az utcákról vagy úgy általában az életből. Úgy érezzük, hogy sem a ma nyíló Budapest Pride, sem mi nem hozzájuk szólunk (bár mi örülnénk a legjobban, a pozitív hatással lennénk rájuk), sokkal inkább azokhoz, akik, bár félnek a szokatlantól, mégis képesek némi nyitottságot mutatni az ismeretlen megismerésre.

Valljuk, hogy kisebbséghez tartozni nem szégyen, többséghez tartozni nem érdem, és persze ugyanez fordítva is igaz. Szégyen csak a megkülönböztetés és az előítéletesség, ha az olyanokat ér, akik semmi rosszat nem tettek, egyszerűen csak az átlagostól eltérően értelmezik az életet és a boldogság fogalmát; érdem csak az elfogadás és a tolerancia, bármelyik oldalon születik is meg. Miért? Például azért, mert a megkülönböztetés és előítéletesség bekorlátoz és bánt, míg az elfogadás és a tolerancia szabaddá tesz és megóv. Mi minősül igazán rossznak és károsnak? Ölni, lopni, csalni, hazudni, másokat testileg és/vagy lelkileg bántani, terrorizálni. Ha valaki ezeknek egyikét sem teszi, ellenben a boldogságra törekszik, tud szeretni, tisztelni, becsületesnek lenni, azt nincs miért bántani, azt megóvni kell fajtól, nemtől, nemzetiségtől, nyelvtől, etnikai származástól, vallástól, politikai vagy bármely más meggyőződéstől, fogyatékosságtól, egzisztenciális helyzettől, kortól vagy szexuális irányultságtól függetlenül! Olyan országban szeretnénk élni, ahol senkinek sem kell félnie, ha a fentebb felsorolt negatívumok közül semmit nem követett el, ezért a nyitottság oldalán állva arra szeretnénk biztatni mindenkit, hogy velünk együtt tegye le a voksát a tolerancia mellett.

Bár sokan próbálják lebutítani a tényeket, az idén tíz napon át tartó Budapest Pride sosem a magamutogatásról szólt, hanem a megmutatásról. Arról, hogy aki egy kicsit is nyitott, legyen lehetősége a megértésre. Nincs ez másként most sem, hiszen a június 27-én kezdődő tíznapos fesztivál során színes kínálattal várják az érdeklődőket, melyben több kiállítás, irodalmi felolvasóest, színházi előadás, közel húsz kerekasztal-beszélgetés, szinte minden este zenei program és közösségi események is szerepelnek. Ezekről bővebben a letölthető programfüzetben olvashattok.

Mi a magunk részéről annyiban tudunk még hozzájárulni a nyitottsághoz és a jobb megismeréshez, hogy ma Pride napot tartunk a Manzárd Cafén, amelynek lényege, hogy a szokásos blogbejegyzések és a Facebook posztok is a melegség témakörét járják majd körül.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr346410925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása