Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kátyúmozaikok Chicagóban

Kátyúmozaikok Chicagóban

2014. június 05. - Darqo

Jim Bachor01.jpg

Egy fotós és egy kertészkedős projekten keresztül már megpróbáltunk az évről évre gombamód szaporodó kátyúk problémájával kapcsolatban alternatív, és leginkább vicces művészi megoldásokkal szolgálni. Ezúttal egy olyan mozaikművész munkásságát szeretném nektek megmutatni képekben, aki nem csak ideiglenes poénkodással csapkodta fel a port maga körül.

Jim Bachor amerikai művész úgy döntött, hogy nem vár az állami segítségre a minden idők egyik legbrutálisabb tele után maradt lyukacsos chicagói utcák rendbehozásával kapcsolatban, hanem saját kezébe veszi az irányítást. Néhány saját pénzből feltöltött, tetejükön csempemozaikkal díszített kátyúval próbálja meg felhívni az emberek figyelmét arra, hogy bizony sokkal nagyobb erő rejtőzik az egyéni és/vagy kiscsoportos, alulról jövő kezdeményezésekben, mint azt úgy általában gondolnánk.

Bachor a chicagói zászló designját alapul véve 7 kátyút szüntetett meg és díszített fel, egyenként körülbelül 50 dollárnyi anyagi ráfordítással. Míg néhány kátyúmozaikban egyszerűen csak a „kátyú” felirat díszeleg, addig egy-két darab egyedi azonosítószámot kapott, illetve van olyan is, amelyik a közeli autójavító műhely telefonszámát hirdeti.

Jim Bachor02.jpg

Jim Bachor03.jpg

Jim Bachor04.jpg

Jim Bachor05.jpg

Jim Bachor06.jpg

Jim Bachor07.jpg

Jim Bachor08.jpg

Jim Bachor09.jpg

Még többet olvashattok a projektről a Hyperallergic oldalon.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr346262855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása