Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Itt az iható könyv

Itt az iható könyv

2014. május 22. - Darqo

drinkable book01.jpg

Brian Gartside amerikai designer találta ki és valósította meg a képeken látható úgynevezett „iható könyvet”, együttműködve a Carnegie Mellon University és a University of Virginia tudósaival és mérnökeivel. A The Drinkable Book a fejlődő országokat segítő Water is Life nevű nonprofit szervezet számára készült, és nem csak azt tudhatjuk meg belőle, hogy hogyan teremthetőek meg a megfelelő egészségügyi és higiénés feltételek, hanem lapjai víztisztításra is alkalmasak.

A különleges könyv állítólag fillérekből előállítható szűrőlapjait ezüst nanorészecskékkel vonták be, így a rajtuk átfolyatott vízből a baktériumok 99,99%-a kiszűrhető. Minden egyes szűrőlap akár 30 napig (maximum 100 liter vízig), minden egyes könyv körülbelül 4 évig biztosítja a tiszta vizet. Még több információt találtok róla a poszt végén megnézhető videóban. Zseniális!

drinkable book02.jpg

drinkable book03.jpg

drinkable book04.jpg

drinkable book05.jpg

drinkable book06.jpg

drinkable book07.jpg

drinkable book08.jpg

drinkable book09.jpg

drinkable book10.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr566190779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása