Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Evőeszközszobrokkal a kitartásról

Evőeszközszobrokkal a kitartásról

2014. március 31. - Darqo

Gary Hovey01.jpg

Gary Hovey műveihez hasonlóval már találkozhattatok a blogon, ami viszont a többiekhez képest egy fokkal különlegesebbé teszi az ő evőeszközökből felépített bonyolult állatszobrait, hogy ezeken a gyönyörűségeken egyáltalán nem lehet felfedezni, hogy az amerikai művész a munkafolyamatot nagyban befolyásoló betegségben, Parkinson-kórban szenved.

 

Hoveynál 1994-ben diagnosztizálták a Parkinson-kór korai stádiumát, de ez egyáltalán nem szegte kedvét sem az élethez való hozzáállásában, sem a művészetének megélésében. Elmondása szerint, bár egy kicsit hosszabb időbe telik, ameddig egy-egy szobor elkészül, mert csak akkor dolgozik rajtuk, amikor képesnek érzi magát rá, de a munkafolyamat teljes mértékű koordinálásával, a család és a barátok segítségével sorban készülnek az újabb darabok. Nap mint nap számtalan példát láthatunk, hallhatunk a kitartásról, de akkor is jó szembesülni azzal a gondolattal, amit mára a legnagyobb közhelyek közé silányítottak: „soha nem szabad feladni”!

Gary Hovey02.jpg

Gary Hovey03.jpg

Gary Hovey04.jpg

Gary Hovey05.jpg

Gary Hovey06.jpg

Gary Hovey07.jpg

Gary Hovey08.jpg

Gary Hovey09.jpg

Gary Hovey10.jpg

Gary Hovey11.jpg

Gary Hovey12.jpg

Gary Hovey13.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr665876726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása